Isler

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Isler

Ingrediente

  • 200 gr nuci macinate sau alune macinate
  • 200 gr zahar
  • 400 gr unt
  • 400 gr faina

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas si apoi se pune untul taiat bucatele mai mici. Cu palmile se freaca faina cu untul impreuna pina cind se formeaza faramituri, apoi se introduce zaharul si nuca si se amesteca bine toate ingredientele pina se face un aluat fraged.

Se lasa putin la frigider, apoi se pune pe o planseta o jumatate din aluat si se intinde cu sucitoarea. Se lucreaza cu multa faina ca altfel se prinde de sucitoare sau de tabla de lemn pe care se lucreaza.

Se intinde de grosimea 3-5 mm si cu o forma de taiat biscuiti sau fursecuri sa dau formele dorite. Se coc la foc mediu citeva minute (pina la margine incep sa fie putin maronii), se scot din tava imediat si se pun pe un platou - nu se scot cu degetele ca sint tare fragede, se foloseste cutit sau spatula.

Dupa racire se ung cite doua cu un gem picant (caise sau zmeura) si se dau cu ciocolata deasupra. Reteta originala spune ca sa se lipeasca cite doua cu crema da cacao dar mie mi se par prea gretoase cu atita unt in ele. De acea eu le lipesc cu gem si sincer se topesc in gura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Dulceata de fragi
Bucataras.RO

Dulceata de fragi

Dulceața de fragi este o delicatesă între dulcețuri și se face chiar mai ușor și mai repede decăt cea de...

Dulceata de fragi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola