Inghetata Mea de Orez Bicolora (Cacao si Vanilie)

Complexitate
redusa
Inghetata Mea de Orez Bicolora (Cacao si Vanilie)

Ingrediente

  • 100 gr orez
  • 450 ml lapte + apa
  • 100 ml frisca vegetala batuta
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura cu virf de cacao amara
  • 1/2 pliculet de vanilie
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

- se fierbe orezul in cele 450 ml lapte + apa sau numai lapte cum vreti. Eu am facut aceasta operatiune la microunde, caci mi-a fost lene... Pe foc cred ca poate ar tb mai mult lichid, caci se mai si evapora. Zic ca cel mai bine incepeti cu 450 ml si mai adaugati pe parcurs daca e cazul. Orezul tb sa rezulte fiert bine.

- se mixeaza in blender orezul pina devine o pasta (eu nu l-am cremuit prea bine, din pacate).

- se adauga zaharul.

- se imparte orezul in vase si se adauga in fiecare frisca batuta si cite 50 ml lapte.

- se adauga in unul dintre vase cacaua si se amesteca bine.

- se pune la congelator in vase separate sau in straturi. Eu am pus in vase separate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Drob de curcan
Bucataras.RO

Drob de curcan

Pentru toate persoanele care nu mananca miel,recomand drobul de curcan!

Drob de curcan
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola