Inghetata de trandafiri

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Inghetata de trandafiri

Ingrediente

  • 30 flori trandafiri de dulceata
  • 1/2 pliculet sare de lamaie
  • 300 gr zahar
  • 500 ml lapte dulce fiert, gras de tara
  • 300 gr smantana naturala, vrac

Mod de preparare

Se aleg doar petalele de la trandafiri, se clatesc la jet sub apa, intr-o strecuratoare si se lasa la scurs cel putin o ora. Se pun intr-un vas si se freaca cu sare de lamaie pana se sfarama bine, apoi se adauga zaharul, se amesteca si se pune vasul in frigider, macar 24 de ore si, daca zaharul nu s-a topit, se mai amesteca pana se topeste.

Se pune la mixat compozitia de trandafiri, laptele dulce, smantana si se mixeaza la viteza potrivita, nu exagerat de mare, sa nu sara compozitia din robot, asa cam 10 minute, dupa care se pune compozitia intr-un vas de plastic si se da la congelator.

Din cand in cand, se mai scoate s,i cu o lingura de lemn, se amesteca usor in inghetata. Macar de vreo patru ori sa nu se cristalizeze inghetata. Se lasa la congelator cel putin zece ore, dupa care se poate servi cu putin sirop de trandafiri sau fara.

Oricum inghetata este divina ca gust, calitate si usor de pregatit.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
4
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Pui cu lamaie
Bucataras.RO

Pui cu lamaie

Va prezint acum o reteta pe care am pregatit-o in premiera si de care sunt foarte incantata: pui cu suc de lamaie proaspat...

Pui cu lamaie
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura