- Frisca, laptele si cafeaua se pun intr-o oala, la foc mediu, amestecand usor, pana cand amestecul este aproape de temperatura de fierbere (aproximativ 5 minute).
- Intre timp, galbenusurile se mixeaza cu zaharul si sarea intr-un bol termorezistent pana cand compozitia isi dubleaza aproximativ volumul si se deschide la culoare.
- Amestecul luat de pe foc se incorporeaza treptat in compozitia de galbenusuri si zahar, amesctecand usor.
- Amestecul rezultat se pune intr-o oala la foc mediu. Se amesteca usor, continuu cu o lingura din lemn pana cand compozitia devine mai densa (pana ramane urma degetului pe dosul lingurii din lemn) - aproximativ 1 - 2 minute (amestecul nu trebuie sa ajunga la fierbere).
- Se pregateste ”baia de gheata” (gheata se pune intr-un bol mare termorezistent iar peste aceasta se aseaza un al doilea bol termorezistent cu diametru mai mic).
Compozitia luata de pe foc, se trece printr-o sita fina si se pune in ”baia de gheata”, in bolul cu diametru mic. Se amesteca usor, continuu cu ajutorul unei linguri din lemn pana compozitia se raceste.
- Bolul (termorezistent) cu diametru mic se indeparteaza din baia cu gheata, se acopera cu o folie din plastic si se pune la congelator pentru min. 4 ore.
Sursa reteta: ”Sweet Scoops” - Shelly Kaldunski (”Espresso ice cream”).
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm vrut sa asez de fapt cartofii pe langa pui, dar fiind vasul mic mi-a venit ideea sa ii introduc in interiorul puiului....
Pui umplut cu cartofi noiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii