Fursecuri Fragede `Valentina`

Complexitate
redusa
Fursecuri Fragede `Valentina`

Ingrediente

  • 200 unt
  • 1 galbenus de ou
  • 4 linguri de zahar
  • coaja si sucul de la o lamaie mare
  • faina cat cuprinde (mie mi-au intrat 12 linguri dar unele au fost mai cu varf altele mai scuturate)
  • esenta de vanilie (optional)
  • zahar nerafinat pentru decor (optional)

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se freaca spumos cu zaharul apoi se adauga galbenusul, se omogenizeaza, se pune esenta de vanilie, coaja rasa si sucul de la lamaie, se omogenizeaza. Se incepe adaugarea fainii, la inceput puteti pune circa 10 linguri de faina dupa care amestecati.

Vedeti cum se prezinta aluatul obtinut, daca e prea moale mai adaugati faina dar tot cate o lingura si amestecati. Aluatul trebuie sa fie moale si lipicios, dar nu foarte moale. El trebuie lasat la frigider pentru 4 ore sau peste noapte.

Se scoate din frigider, se pune pe masa de lucru si se acopera cu folie alientara dupa care se intinde intr-o foaie de 1 cm grosime (sau poate ceva mai subtire), se decupeaza forma dorita cu un pahar sau cu formele pentru biscuiti, se ung cu albus de ou si se presara zahar brun nerafinat deasupra si se aseaza in tava.

Se coc la foc domol pana prind o usoara culoare aurie. Se scot din tava indata ce i-am scos din cuptor, se aseaza pe platou si se servesc dupa ce s-au racit.
Atentie, dau dependenta! (nu glumesc)

ps.... daca doriti se pot lipi cate doi cu gem acrisor (de caise de exemplu) sau se poate face crema de lamaie sau de nuca (ambele sunt gustoase)
si se pot stropi cu ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Sirop de Soc Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Parteneri
Tigaie picantă (de post)
Bucataras.RO

Tigaie picantă (de post)

Taman acum, în toiul iernii, mi-am adus aminte de căldura verii şi de unul din felurile mele preferate, tigaia picantă....

Tigaie picantă (de post)
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!