Fursecuri cu merisoare

Portii
15
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu merisoare

Ingrediente

  • 1 pahar ulei (pahar de 200 ml)
  • 1 pahar iaurt
  • 1,5 pahar cu zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa cu bicarbonat
  • 1 esenta de vanilie,rom
  • un praf de sare
  • 1 pahar merisoare,sau stafide
  • faina cat cuprinde
  • zeama de lamaie (circa 1 lingura)

Mod de preparare

Amestecam iaurtul cu zaharul,pana cand acesta se topeste partial.Adaugam esentele, ouale,praful de sare,bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie,uleiul si faina cat cuprinde (aluatul trebuie sa fie usor lipicios,nu foarte tare).La sfarsit adaugam stafide, sau merisoare in cazul meu.In reteta originala se mentiona,ca la prepararea fursecurilor sa ungem mainile cu ulei.La mine nu a fost nevoie, aluatul nu s-a lipit.Rupem aluat cam cat un ou si formam fursecuri rotunde,usor aplatizate, mai groase decat cele obisnuite.Punem zaharul intr-un castronel si dam fursecurile pe o parte prin zahar. Tapetam tava cu hartie de copt si punem fursecurile.Dam la cuptor la foc mic,pana se rumenesc frumos.Vor fi niste fursecuri crocante la exterior si moi la interior.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)
Bucataras.RO

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)

Sezonul capsunilor este scurt. Aduc o reteta aparent complexa dar deloc dificil de preparat. Aroma capsunilor, combinata cu...

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola