Ingrediente
● Frunze proaspete de trandafiri (in cazul nostru) |
● ciocolata alba (in cazul de fata, dar se poate folosi si ciocolata maro) |
● un strop de unt |
● pensula |
● colorant alimentar verde |
Mod de preparare
Intre timp, pe baia de aburi se pune ciocolata (cantitatea depinde de cate frunze vreti sa faceti). Dupa ce s-a topit, se adauga bucatica mica de unt si se amesteca pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc, vasul cu ciocolata topita nu se ridica de pe oala cu apa calda, si se aseaza langa frunzele intinse pe masa de lucru.
Pe o hartie pergament sau pe o hartie de copt, se aseaza frunzele cu fata in jos si dosul in sus, ca sa avem partea mai poroasa a frunzei si nervurile spre noi.
Cu o pensula se ia din ciocolata topita si se incepe pictarea frunzelor. Stratul de ciocolata trebuie sa acopere bine frunza, sa nu fie prea gros, dar nici subtire de tot. Se are grija ca ciocolata sa nu depaseasca marginile frunzei (in cazul in care se depaseste marginea, dupa ce dezlipim frunza de ciocolata nu se mai vad dintisorii frunzei). Se lasa la racit (in timpul asta cratita cu ciocolata se tine pe masina de gatit la focul cel mai mic posibil sau se tine doar pe jumatate de flacara). Eu am tinut la frigider circa 5 minute, dupa care am scos tava cu frunze si am trecut la ungerea celui de al doilea strat. Acuma am dat din nou la rece tava. Dupa cateva minute am scos tava de la frigider si am dezlipit frunzele de ciocolata.
Am uitat sa va spun ca dupa ce s-a topit ciocolata am adaugat culoarea alimentara (se foloseste numai din cea de gen gel, nu cea lichida sau praf) si am amestecat bine cu o lingurita.
Pentru garduletul de ciocolata, am luat o hartie pergment, am desenat pe ea marimea si forma pe care am vrut sa o dau. Am topit ciocolata pe baia de abur (acuma nu am pus nici un strop de unt). Apoi cu ajutorul unei spatule am intins ciocolata pe formele desenate si am lasat la racit. Dupe racire am taiat cu un cutit dreptunghiurile dorite si le-am lipit pe marginea tortului. Ca sa nu cada, sau sa se dezlipeasca am legat cu o bentita de rafie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Frunze de Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
• 20.02.2010 17:43:44
Buna.Felicitari [ptr formele realizate, sunt deosebite.Nu vreau sa fiu rautacioasa, dar, ciocolata daca o lasi la racit devine casanta mai ales ca nu ai adaugat nimica in ea.Cicolata se taie calduta.Toate cele bune.
• 15.02.2010 19:27:42
am sa iti scriu un mesaj ( PM) dar nu am tim azi ....maine am sa iti scriu detailat ....
...se poate face din bomobane jeleu , din crema, din pasta speciala de zahar , sau din fondant....
am sa iti au toate undicatiile de rigoare ....acuma trebuie sa fug la lucru
• 15.02.2010 12:35:40
o reteta ptr,.confectionat trandafirasi ..stii
am auzit cum ca s-ar face si din caramele ,intinse cu sucitorul si date forma de trandafirasi...
tu poti sa-mi dai alta reteta
merci ..si felicitari
• 06.01.2010 20:19:32
dumiany, e bine atunci cand poti ajuta si invata pe altii , pentru mine asta este o placere.....mersi
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 24.02.2010 23:49:53
interesant