Am taiat curmalele in lung, am indepartat simburii si i-am inlocuit cu jumatati de alune, puse in asa fel incit sa dea impresia de simbure, adica cu partea bombata in sus. Am pus in tigaie, untul, l-am lasat 15 sec, dupa care am pus mierea, lamiile taiate juliene, vinul. Am pus in acest sos curmalele pregatite inainte, si am lasat tigaia acoperita, la foc mediu, pina cind s-a redus sosul. Am oprit focul, am pus in farfurie, si am presarat stafidele si putin sos. Servit la temperatura camerei, alaturi de un vin alb, te face sa inchizi ochii si sa fii, undeva, departe .... ".... in timp"...
ps .... puteti folosi smochine cu miez de nuca, sau alte combinatii, insa nu uitati aceasta combinatie, ghimbir cu lamiie ....
enjoy!
... nu stiu citi dintre voi au vazut filmul " Somewhere in time" cu Christopher Reeve si Jane Seymour (sper sa nu iau ban pentru ca nu fac o reclama la un site ....). Asadar am denumit acest desert asa pentru ca atunci cind savurezi aromele, esti deja, " undeva in timp"....
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorUna dintre cele mai fine si mai delicioase tarte gustate de mine vreodata si cred ca stiti ca sunt o mare mare iubitoare de...
Tarta de ciocolata cu friscaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii