Cupe Dantelate

Complexitate
redusa
Cupe Dantelate

Ingrediente

  • Pt cupe:
  • 3 albusuri
  • 120 g zahar tos
  • 100 g faina cernuta
  • 80 g unt
  • la temp camerei
  • 40 g unt topit
  • Pt crema alba:
  • 250 g frisca lichida
  • 1/2 paharel lichior de lamaie
  • Pt Ganache de ciocolata:
  • 250 g smantana dulce (frisca lichida)
  • 300 g ciocolata lapte

Mod de preparare

CUPELE: Bateti cu telul untul si zaharul, repede. Se pun apoi albusrile unul cate unul si faina, apoi untul topit si se amesteca bine. Pe hartia de copt se traseaza cercuri de cca 10 cm diametru si se pune o lingura aluat. Se coc pana sunt usor aurii. Fierbinti se pun pe o ceasca sau un intoarse, pentru a le da forma de cupe. Se lucreaza repede deoarece se intaresc.

CREMA ALBA: Se bate frisca si se adauga lichiorul, se amesteca putin.

GANACHE DE CIOCOLATA:
Se pune la fiert smantana, fara a fierbe, se ia de pe foc si se pun bucatile de ciocolata, se amesteca pana se topesc, se lasa sa se raceasca. Apoi se amesteca cu bucatele de cupe/napolitana, coji de portocale confiate.

Asamblare:
In cupe se pune intai crema ganache de ciocolata apoi deasupra pui spuma alba. Decorezi cum doresti.
Servesti rece.

Reteta din care m-am inspirat este aici: coupelle stregate http://www. unacilentanaincucina. splinder. com/post/16733395/coupelle+stregate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Salata de cruditati cu ou fiert
Bucataras.RO

Salata de cruditati cu ou fiert

Ce ziceti de o salata gata in doar cateva minute fara sa mai fie nevoie sa feliati manual? Ia uitati aici ce minunatie am eu,...

Salata de cruditati cu ou fiert
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola