Cornulete cu Rahat (de Post)

Complexitate
redusa
Cornulete cu Rahat (de Post)

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 3-4 linguri de zahar
  • 60-70 ml ulei
  • 200 gr ciocolata (eu am pus rahat feliat ca sa fie de post)
  • 250 ml lapte (am pus de migdale sa o transform pentru post)
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • esenta de vanilie dupa gust (eu am turnat ochiometric)

Mod de preparare

Am amestecat ingredientele lichide intre ele si le-am pus in masina de paine, deasupra am pus faina ca sa acopere lichidul, apoi zaharul, coaja de lamaie si portocala, sare si drojdia. Am pornit aparatul la programul de aluat si l-am lasat acolo.

Acuma ce va propun, pentru ca reteta nu este facuta pentru masina de paine, rugamintea mea este ca, daca folositi varianta asta, in momentul in care masina incepe sa amestece aluatul, sa va uitati la el ... daca este prea moale si se lipeste, mai adaugati faina, tot cate putin sau daca e prea vartos mai puneti un strop de ulei.

In mod normal aluatul se face prin framantare manuala, deci se pot adauga ingredientele mai usor decat la masina. Am incercat sa fiu cat mai precisa in cantarirea ingredientelor (la reteta originala sant in linguri si cani) dar, nu se stie niciodata ..... faina folosita si conditile atmosferice isi spun cuvantul in permanenta ...

Cand aluatul e gata dospit (programul terminat) se imparte in patru. Daca framantam manual, aluatul trebuie sa fie matasos si moale destul de uleios dar nu foarte tare. Lasam la dospit in loc ferit de curenti si mai caldut, circa o ora sau o ora si jumatate, sa isi dubleze volumul. Incalzim cuptorul la temperatura ceruta in reteta.

Deci dupa impartirea aluatului, intindem in foaie rotunda, pe rand, fiecare bucata. Impartim in 8 triunghiuri, cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Rahatul (sau ciocolata), pe care il avem deja feliat, il punem pe latura lata a triunghiului, rulam de la baza mare spre varf si asezam in tava unsa. Coacem la foc potrivit (350 f-180 c) pret de vreo 10-15 minute sau pana devin usor aurii. Scoatem din cuptor, le ridicam indata de pe tava, le asezam pe platou si le pudram cu
zahar praf sau zahar vanilat cat sant calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Dulceata de fragi
Bucataras.RO

Dulceata de fragi

Dulceața de fragi este o delicatesă între dulcețuri și se face chiar mai ușor și mai repede decăt cea de...

Dulceata de fragi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola