Ciocolata de Casa III

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciocolata de Casa III

Ingrediente

  • 250 g apa
  • 700 g zahar
  • 125 g unt
  • 500 g lapte praf
  • 2 linguri cafea
  • 100 g cacao
  • esenta de rom

Mod de preparare

Apa si zaharul se pun pe foc si se fierb pana se obtine un sirop bine legat. Pentru a va da seama daca e gata, se poate face testul picaturii (pe o farfurie se pune o picatura de sirop. Daca aceasta are o forma de sfera si nu se intinde, atunci siropul e gata).

In timp ce siropul fierbe, se cerne laptele praf. Peste el se cerne si cacaua. Se pun si cele 2 linguri de cafea peste, apoi se amesteca bine ingredientele uscate.

Untul, la temperatura camerei, se taie bucati si se pune peste amestecul de lapte praf.

Cand siropul e gata, se toarna fierbinte peste ingredientele uscate si se amesteca repede, pana la omogenizare. Compozitia se intareste rapid, de asta e nevoie de viteza la pasul acesta. Se adauga si esenta de rom si se omogenizeaza totul.

Se da la rece pentru cateva ore, apoi se portioneaza dupa gust.

Tava in care am pus eu ciocolata are 20x20 cm.

Eu am presarat un pic de nuca de cocos pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Copanele de pui cu ciuperci umplute
Bucataras.RO

Copanele de pui cu ciuperci umplute

Sunt delicioase, si se topesc imediat:))

Copanele de pui cu ciuperci umplute
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola