Budinca de Orez cu Ciocolata

Complexitate
redusa
Budinca de Orez cu Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru orez:
  • -1,7 l lapte
  • -1 praf sare
  • -8 linguri zahar
  • -3 plicuri zahar vanilat
  • -500 g orez
  • -coaja rasa de lamaie,voptional
  • -150 g ciocolata alba, rasa
  • -150 g ciocolata caramel (neagra sau dupa dorinta), rasa
  • -stafide, optional
  • -nuca prajita si zdrobita, optional
  • -unt pentru tava
  • Pentru crema:
  • -400 g branza de vaci
  • -200 g zahar
  • -3 plicuri zahar vanilat
  • -3 galbenusuri
  • -2 linguri cu varf faina
  • -stafide, optional
  • Pentru bezea:
  • -3 albusuri
  • -3 linguri zahar pudra
  • Pentru ornat:
  • -ciocolata rasa

Mod de preparare

Puneti orezul in laptele sarat ce clocoteste, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Fierbeti la foc mic, amestecand continuu, pana ce este facut. Fierbinte, impartiti-l in doua si inglobati, intr-o parte ciocolata alba, rasa, iar in cealalta, ciocolata caramel, rasa.

Omogenizati bine pana ce ciocolata este topita complet. Lasati sa se racoreasca, apoi, inglobati in orezul alb stafidele si in cel colorat nuca (optional). Turnati compozitia cu ciocolata alba, intr-o tava, unsa cu unt, nivelati si dati 10 min la rece, apoi cea cu ciocolata caramel, nivelati si dati din nou la rece pentru alte 10 min.

Intre timp pregatiti crema mixand foarte bine branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, faina, iar la sfarsit inglobati stafidele (optional). Turnati in tava peste ultimul strat de orez si nivelati.

Bateti spuma tare albusurile cu zaharul, turnati peste crema si formati creste cu dosul unei linguri.
Dati la cuptorul incins, pentru 20- 30 min, la 160 grade sau pana ce bezeaua se intareste si se rumeneste putin.
Scoateti tava din cuptor si presarati deasupra ciocolata rasa.

Serviti portionata, calda.

Daca doriti sa o serviti rece, dupa ornare, introduceti tava in cuptorul cald, sa se topesca ciocolata presarata peste bezea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Chiftele marinate
Bucataras.RO

Chiftele marinate

Foarte bune cu piure de cartofi.

Chiftele marinate
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola