Boabe de Porumb Fiert - Dulcele Copilariei

Complexitate
redusa
Boabe de Porumb Fiert - Dulcele Copilariei

Ingrediente

  • 2 stiuleti de porumb uscat (pastrat din toamna)
  • zahar dupa gust (miere sau sare, dupa preferinta)
  • nuci (optional)
  • scortisoara (optional)
  • sare dupa preferinta

Mod de preparare

Cum se fierbe porumbul cand vrei sa fie un desert simplu, cu gust de copilarie.
Deci, boabele se indeparteaza de pe stiuleti, se spala bine de tot si se pun intr-un vas cu apa peste noapte.

Se inderateaza de pe suprafata apei toate urmele de impuritati a[parute dupa inmuiere. a doua zi se pun intr-un vas mai mare se acopere cu apa, sa treaca cu 4 palmi bune peste si se pun la fiert pentru aproximativ doua ore.

Daca se foloseste oala minune (kukta) atunci timpul de fierbere se reduce la jumatate). Porumbul se fierbe la foc mic si in ultimele 10 minute de fierbere se adauga un praf de sare si putin zahar. Boabele sant fierte cand sant "inflorite".

Se serveste in cupe cu zahar sau miere dupa gust. Unora le place sa il serveasca cu unt topit si cu sare. Eu il prefer cu miere de albine si cu nuci deasupra dar uneori imi facea placere sa mananc si cu sare. Cand se amesteca cu miere/zahar, sucul scurs din boabe se poate bea ... e tare bun.

Nu e un desert complicat, nu e sofisticat, dar e tocmai bun in zilele de post de peste an. Pentru cei carora le place porumbul fiert, spun eu ca este bine venit si in anotimpul rece nu numai in perioada verii si a toamnei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Mini checuri din carne cu mozzarella
Bucataras.RO

Mini checuri din carne cu mozzarella

Aceste mini checuri se fac repede, repede si la fel de repede dispar de pe farfurie! Dar ne-au placut mult si pregatesc...

Mini checuri din carne cu mozzarella
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola