Zacusca de Peste

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

1 kg ceapa
1 kg morcovi
5 kg gogosari
2,5 kg peste
750 ml ulei
1 l suc de rosii (sau un borcan pasta de rosii care va fi diluata)
sare neiodata
piper
foi de dafin

Mod de preparare

1. Coci gogosarii. Pe masura ce se coc ii pui intr-un vas, ii sarezi si ii acoperi cu un capac; in felul acesta se vor curata foarte usor.

2. In paralel, pui pestele la fiert in apa cu putina sare; si cand este gata, il strecori, il lasi sa se raceasca, dupa care il dezosezi si il dai prin masina de tocat.

3. Cureti ceapa, morcovul si le dai prin masina de tocat, sau robot, sau mai stiu eu ce alta inventie menita sa-ti usureze munca

4. Dai si gogosarii copti prin masina de tocat.

Intr-o cratita de cca 10 l pui uleiul sa se incinga. Pui ceapa. Cand devine translucida, pui morcovul, lasi impreuna cateva minute, pui gogosarii, pestele si sucul de omogenizand. Adaugi sare-nu prea multa de la inceput, tinand cont ca gogosarii au mai primit o portie inainte de a fi curatati, piperul si foil de dafin si pui cratita in cuptorul aragazului, pe trrosii, etapta 6-asta insemnand 180gr C, pna cand scade zeama si uleiul se ridica la suprafata.

Umpli borcanele, le infiletezi, capsezi sau legi cu celofan dublu si pui la sterilizat intr-un vas incapator, pentru cca 1 si 1/2 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Zacusca de Peste" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Zacusca de Peste