Ingrediente
● 700 g usturoi curatat |
● 500 ml apa |
● 200 ml otet de 9 grade |
● 200 g zahar |
● 3 linguri mari sare neiodata (la vrac) |
● 1 lingurita salicil sau praf conservant |
● cate 1 lingurita rasa de Borken pe fiecare borcanas |
● 1 pachet condiment pentru muraturi Fuchs (acesta contine toate condimentele pe care le-am scris mai jos) |
● (sau piper boabe |
● seminte de mustar |
● coriandru |
● foi de dafin |
● ienupar |
● enibahar |
● ardei iute) |
● ardei iuti, doar daca doriti ca muratura sa fie mai picanta |
Mod de preparare
Curatam usturoiul si spalam in apa rece cateii de usturoi. Intr-o cratita punem 500 ml apa la fiert impreuna cu 200 ml otet de 9 grade, 200 g zahar, 3 linguri mari sare neiodata si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si sarea. Adaugam si cateii de usturoi si lasam sa dea cateva clocote timp de 1 -2 minute.
Scoatem usturoiul din solutie si ii asezam in borcanase alaturi de ardei iuti sau fara. In fiecare borcan adaugam cate 2 linguri din condimentul pentru muraturi (sau punem cateva boabe de piper, coriandru, 2 frunze dafin, cateva seminte de ienupar...).
La solutia in care am oparit usturoiul adaugam 1 lingurita de salicil (praf conservant). Amestecam pana si acesta se topeste apoi turnam solutia fierbinte peste cateii de usturoi in borcanase. Punem si cate 1 lingurita rasa de borken apoi capsam cu capacele si asezam borcanele in dunst uscat si cand au racit ii asezam in camara. Dupa 3 saptamani, usturoiul este gata murat si se poate consuma alaturi de diverse fripturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Usturoi Murat" nu uita sa ii faci un review.
Scoatem usturoiul din solutie si ii asezam in borcanase alaturi de ardei iuti sau fara. In fiecare borcan adaugam cate 2 linguri din condimentul pentru muraturi (sau punem cateva boabe de piper, coriandru, 2 frunze dafin, cateva seminte de ienupar...).
La solutia in care am oparit usturoiul adaugam 1 lingurita de salicil (praf conservant). Amestecam pana si acesta se topeste apoi turnam solutia fierbinte peste cateii de usturoi in borcanase. Punem si cate 1 lingurita rasa de borken apoi capsam cu capacele si asezam borcanele in dunst uscat si cand au racit ii asezam in camara. Dupa 3 saptamani, usturoiul este gata murat si se poate consuma alaturi de diverse fripturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Usturoi Murat" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 18.10.2009 18:52:50
Super reteta !