Usturoi Murat

Complexitate
redusa
Usturoi Murat

Ingrediente

  • 700 g usturoi curatat
  • 500 ml apa
  • 200 ml otet de 9 grade
  • 200 g zahar
  • 3 linguri mari sare neiodata (la vrac)
  • 1 lingurita salicil sau praf conservant
  • cate 1 lingurita rasa de Borken pe fiecare borcanas
  • 1 pachet condiment pentru muraturi Fuchs (acesta contine toate condimentele pe care le-am scris mai jos)
  • (sau piper boabe
  • seminte de mustar
  • coriandru
  • foi de dafin
  • ienupar
  • enibahar
  • ardei iute)
  • ardei iuti, doar daca doriti ca muratura sa fie mai picanta

Mod de preparare

Curatam usturoiul si spalam in apa rece cateii de usturoi. Intr-o cratita punem 500 ml apa la fiert impreuna cu 200 ml otet de 9 grade, 200 g zahar, 3 linguri mari sare neiodata si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si sarea. Adaugam si cateii de usturoi si lasam sa dea cateva clocote timp de 1 -2 minute.

Scoatem usturoiul din solutie si ii asezam in borcanase alaturi de ardei iuti sau fara. In fiecare borcan adaugam cate 2 linguri din condimentul pentru muraturi (sau punem cateva boabe de piper, coriandru, 2 frunze dafin, cateva seminte de ienupar...).

La solutia in care am oparit usturoiul adaugam 1 lingurita de salicil (praf conservant). Amestecam pana si acesta se topeste apoi turnam solutia fierbinte peste cateii de usturoi in borcanase. Punem si cate 1 lingurita rasa de borken apoi capsam cu capacele si asezam borcanele in dunst uscat si cand au racit ii asezam in camara. Dupa 3 saptamani, usturoiul este gata murat si se poate consuma alaturi de diverse fripturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa