Usturoi Murat

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

700 g usturoi curatat
500 ml apa
200 ml otet de 9 grade
200 g zahar
3 linguri mari sare neiodata (la vrac)
1 lingurita salicil sau praf conservant
cate 1 lingurita rasa de Borken pe fiecare borcanas
1 pachet condiment pentru muraturi Fuchs (acesta contine toate condimentele pe care le-am scris mai jos)
(sau piper boabe
seminte de mustar
coriandru
foi de dafin
ienupar
enibahar
ardei iute)
ardei iuti, doar daca doriti ca muratura sa fie mai picanta

Mod de preparare

Curatam usturoiul si spalam in apa rece cateii de usturoi. Intr-o cratita punem 500 ml apa la fiert impreuna cu 200 ml otet de 9 grade, 200 g zahar, 3 linguri mari sare neiodata si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si sarea. Adaugam si cateii de usturoi si lasam sa dea cateva clocote timp de 1 -2 minute.

Scoatem usturoiul din solutie si ii asezam in borcanase alaturi de ardei iuti sau fara. In fiecare borcan adaugam cate 2 linguri din condimentul pentru muraturi (sau punem cateva boabe de piper, coriandru, 2 frunze dafin, cateva seminte de ienupar...).

La solutia in care am oparit usturoiul adaugam 1 lingurita de salicil (praf conservant). Amestecam pana si acesta se topeste apoi turnam solutia fierbinte peste cateii de usturoi in borcanase. Punem si cate 1 lingurita rasa de borken apoi capsam cu capacele si asezam borcanele in dunst uscat si cand au racit ii asezam in camara. Dupa 3 saptamani, usturoiul este gata murat si se poate consuma alaturi de diverse fripturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Usturoi Murat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  18.10.2009 18:52:50

Super reteta !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Usturoi Murat