Ingrediente
● Pentru aproximativ 3 l sirop: |
● 1,5- 2 kg flori de salcam |
● 2 kg zahar tos |
● 4 l apa |
● 4 plicuri sare de lamaie (20 g) |
● 1 praf sare grunjoasa |
● 4 plicuri zahar vanilat, optional |
● coaja taiata in bucati mari de la 1 lamaie, optional |
Mod de preparare
Spalati bine florile de salcam in apa rece, lasati la scurs, apoi desprindeti fiecare floare.
Puneti-le la fiert in apa clocotita, pentru 20 min, dati deoparte si lasati acoperit, la macerat, pana a doua zi.
Separati lichidul si presati bine florile. Filtrati decoctul prin trecerea de cateva ori a acestuia printr-un tifon dublu.
Separat, invertiti zaharul intr-o oala emailata (neaparat emailata!!!): fierbeti zaharul cu 400 ml apa si sarea de lamaie, timp de 10 min, la foc maxim, amestecand. Colectati si aruncati spuma cenusie ce se formeaza deasupra.
Adaugati ceaiul concentrat peste zaharul invertit, praful de sare, precum si coaja de lamaie si / sau zaharul vanilat, optional.
Lasati sa fiarba, la foc mare, pana scade la jumatate. Indepartati coaja de lamaie.
Imbuteliati siropul fierbinte in sticle de sticla, capsati si puneti imediat intre paturi.
Lasati pana se racesc complet, 1- 2 zile.
Inscriptionati si dati la camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sirop din Flori de Salcam pentru Iarna" nu uita sa ii faci un review.
Puneti-le la fiert in apa clocotita, pentru 20 min, dati deoparte si lasati acoperit, la macerat, pana a doua zi.
Separati lichidul si presati bine florile. Filtrati decoctul prin trecerea de cateva ori a acestuia printr-un tifon dublu.
Separat, invertiti zaharul intr-o oala emailata (neaparat emailata!!!): fierbeti zaharul cu 400 ml apa si sarea de lamaie, timp de 10 min, la foc maxim, amestecand. Colectati si aruncati spuma cenusie ce se formeaza deasupra.
Adaugati ceaiul concentrat peste zaharul invertit, praful de sare, precum si coaja de lamaie si / sau zaharul vanilat, optional.
Lasati sa fiarba, la foc mare, pana scade la jumatate. Indepartati coaja de lamaie.
Imbuteliati siropul fierbinte in sticle de sticla, capsati si puneti imediat intre paturi.
Lasati pana se racesc complet, 1- 2 zile.
Inscriptionati si dati la camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sirop din Flori de Salcam pentru Iarna" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
violetanuky
• 24.05.2014 17:48:07
Buna,spune-mi ce inseamna sa invertesc zaharul?astept mai multe amanun te.Am cules flori salcam,am citit reteta ta si m-am blocat.Merci,Violeta
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Mancare de praz cu limba si masline
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Taci si-nghite
Placinte cu branza sarata
Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola
Mancare de conopida
Cele mai noi discutii de pe forum
-
slabit, slabit si iar slabit
Cure de slabire / Autor: ramonici
-
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Usor de gatit / Autor: panacris
-
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Retete preferate / Autor: panacris
-
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Mancare de praz cu limba si masline
Usor de gatit / Autor: madi_marin
• 12.06.2014 08:53:16
Violetanuky, imi cer scuze ca raspund asa de tarziu.
Tocmai pentru a ma face mai bine inteleasa si ca sa nu exista nici o confuzie in reusita retetei am explicat chiar acolo ce inseamna a inverti zaharul...citez: " fierbeti zaharul cu 400 ml apa si sarea de lamaie, timp de 10 min, la foc maxim, amestecand. Colectati si aruncati spuma cenusie ce se formeaza deasupra ".
Sper ca ti-am fost de ajutor.