Ingrediente
● Pentru 4 borcane de 370 ml: |
● 750 ml apa |
● 1 kg gutui |
● zeama de la ½ lamaie |
● 300 g zahar |
● 2 cuisoare |
● 2 buc anason stelat, optional |
● 1 baton de scortisoara |
Mod de preparare
Spalati gutuile de puf si puneti-le la scurs.
Dati in clocot apa (750 ml) si fierbeti gutuile 2 - 3 min, pana se inmoaie putin, intorcandu-le pe toate partile.
Transferati-le cu ajutorul unei palete intr-un vas cu apa rece sau clatiti-le sub jet de apa rece. Pastrati apa in care au fiert gutuile.
Decojiti gutuile.
Taiati in sferturi, curatati-le de casuta samburilor, partea lemnoasa si taiati-le cubulete.
Puneti-le intr-un vas cu apa rece si zeama de lamaie (sa nu se oxideze prea tare- ele oricum se oxideaza putin, dar prin fierbere in sirop se albesc).
Intre timp, dati in clocot apa pastrata impreuna cu zaharul si mirodeniile, amestecand pana ce zaharul este dizolvat.
Adaugati cubuletele de gutui scurse si lasati sa fiarba la foc mic pana se inmoaie fructele (se patrund usor cu dintii unei furculite), dar aveti grija sa nu se sfarme.
Scoateti gutuile cu o spumiera si repartizati-le in borcanele spalate si uscate.
Dati din nou siropul in clocot si turnati peste fructe.
Sigilati borcanele si puneti-le la dunst uscat (intre paturi) pana a doua zi.
Etichetati si dati la camara.
Serviti simplu (compot) sau ca garnitura la carnea de vanat sau de pasare ori alaturi de branzeturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna" nu uita sa ii faci un review.
Dati in clocot apa (750 ml) si fierbeti gutuile 2 - 3 min, pana se inmoaie putin, intorcandu-le pe toate partile.
Transferati-le cu ajutorul unei palete intr-un vas cu apa rece sau clatiti-le sub jet de apa rece. Pastrati apa in care au fiert gutuile.
Decojiti gutuile.
Taiati in sferturi, curatati-le de casuta samburilor, partea lemnoasa si taiati-le cubulete.
Puneti-le intr-un vas cu apa rece si zeama de lamaie (sa nu se oxideze prea tare- ele oricum se oxideaza putin, dar prin fierbere in sirop se albesc).
Intre timp, dati in clocot apa pastrata impreuna cu zaharul si mirodeniile, amestecand pana ce zaharul este dizolvat.
Adaugati cubuletele de gutui scurse si lasati sa fiarba la foc mic pana se inmoaie fructele (se patrund usor cu dintii unei furculite), dar aveti grija sa nu se sfarme.
Scoateti gutuile cu o spumiera si repartizati-le in borcanele spalate si uscate.
Dati din nou siropul in clocot si turnati peste fructe.
Sigilati borcanele si puneti-le la dunst uscat (intre paturi) pana a doua zi.
Etichetati si dati la camara.
Serviti simplu (compot) sau ca garnitura la carnea de vanat sau de pasare ori alaturi de branzeturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany