Ingrediente
● 500 g dude negre (coapte bine) |
● 250 g zahar |
● zeama de la 1/2 lamaie |
Mod de preparare
Spalati dudele foarte bine si eliminati coditele lor. Eu le-am taiat cu o forfecuta, nu le-am rupt cu mana. Asa am evitat sa ma patez pe degete. Se pun la fiert, impreuna cu zeama de lamaie si zaharul. Se fierb la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand siropul incepe sa scada.
Daca nu vreti sa va iasa prea dulce (dudele sunt destul de dulci), puneti la inceput doar o parte de zahar, apoi adaugati pe parcurs, gustand din ea.
Personal, imi plac dulceturile sa fie suficient de dulci. Pentru 500 g de dude, mi s-a parut perfecta cantitatea de 250 g de zahar. Oricum, puneti zahar dupa gust.
Cand zeama s-a legat si a scazut suficient, le mixati cu blenderul si le mai dati doar un clocot. Se toarna gemul fierbinte in borcanele sterilizate (fierte in apa 10 minute si uscate), se inchid bine cu capac cu filet.
Se intorc borcanele cu capacul in jos, se lasa acoperite bine cu o fata de masa sau o patura, circa 20-30 minute. Se pun in pozitia normala, se lasa pana a doua zi asa acoperite, sa se raceasca. Se conserva in camara, la loc racoros.
Daca vreti sa faceti dulceata, deci mai zemoasa, nu lasati sa scada prea mult siropul lor, iar dudele le lasati intregi. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gem (Dulceata) de Dude Negre" nu uita sa ii faci un review.
Daca nu vreti sa va iasa prea dulce (dudele sunt destul de dulci), puneti la inceput doar o parte de zahar, apoi adaugati pe parcurs, gustand din ea.
Personal, imi plac dulceturile sa fie suficient de dulci. Pentru 500 g de dude, mi s-a parut perfecta cantitatea de 250 g de zahar. Oricum, puneti zahar dupa gust.
Cand zeama s-a legat si a scazut suficient, le mixati cu blenderul si le mai dati doar un clocot. Se toarna gemul fierbinte in borcanele sterilizate (fierte in apa 10 minute si uscate), se inchid bine cu capac cu filet.
Se intorc borcanele cu capacul in jos, se lasa acoperite bine cu o fata de masa sau o patura, circa 20-30 minute. Se pun in pozitia normala, se lasa pana a doua zi asa acoperite, sa se raceasca. Se conserva in camara, la loc racoros.
Daca vreti sa faceti dulceata, deci mai zemoasa, nu lasati sa scada prea mult siropul lor, iar dudele le lasati intregi. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gem (Dulceata) de Dude Negre" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany