Gem de Piersici (la Masina de Paine)

Complexitate
redusa
Gem de Piersici (la Masina de Paine)

Ingrediente

  • 1 cana si jumatate cu fructe decojite, fara samburi si zdrobite cu presa de cartofi sau cu degetele - cana are 250 ml
  • 1 cana zahar alb (sau amestec de zahar alb si brun)
  • 2 linguri de stafide galbene
  • vin Chardonay, pentru acoperit stafidele
  • 2-3 cuisoare
  • 1/4 lingurita allspice (eu am pus scortisoara)
  • Ustensile:
  • masina de paine

Mod de preparare

Se pun stafidele la inmuiat pentru jumatate de ora cu vinul, doar atat cat sa le acopere.

Se pregateste masina de paine, ne asiguram ca paleta este in pozitia ei.

Spalam si curatam de coaja si samburi piersicile (se pot folosi piersici congelate, capsuni, zmeura, afine etc etc). Se zdrobesc cu presa de cartofi sau cu degetele dupa care se scurg de lichid (eventual de apa si suc in cazul in care folositi fructe congelate). Se aseaza in cuva de paine, peste ele se aseaza restul ingredientelor.

Asezam capacul si setam la optiunea gem. Programul masinii este de o ora si 20 de minute. In timpul asta masina amesteca ingredientele, le incalzeste pana la fierbere si in ultimele 10 minute are programul de preracire.

Cand masina a terminat programul, avem grija sa folosim manusa de bucatarie pentru a indeparta cuva fierbinte. Lasam putin sa se racoreasca dupa care scoatem gemul si il transferam intr-un castron, cutie de plastic sau un vas care merge la congelator.

In timpul racirii gemul se va mai intari. Se pastreaza la congelator cateva luni de zile, se decongeleaza foarte repede si usor sau se pastreaza cateva zile la frigider pentru consumul imediat.

Modul de preparare explicat este unul foarte rapid, iar gemul rezultat este foarte bun. Reteta este versatila, in forma expusa se pot prepara gemuri de diferite arome/fructe, iar ingredientele folosite pot sa fie la latitudinea voastra.

Important este ca tot amestecul folosit sa nu depaseasca 2 si jumatate pana la 3 cani.

Nota: Un alt fel de gem de piersici facut din cantitate mica de fruct si o modalitate foarte la indemana celor care nu vor sa stea la aragaz mai mult.

Gemul pe care am sa il prezint, este una din variantele americane de preparare, o metoda rapida si care nu tine "gospodina" prea mult timp ocupata. Conditia principala este de a avea masina de paine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi
Bucataras.RO

Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi

Este o super reteta, o super gustare, super de luat si la pachet. Reteta este aLauricei, fata aia de ma innebuneste cu...

Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!