Se aleg boabe mari de struguri, dupa care se curata de pielita si de simburi. Se pun intr-un tifon sa se scurga.
Se pune zaharul la fiert, iar la primele clocote se pune o lingura de zeama de lamaie. Se leaga, se stinge focul pentru a se linisti clocotele si se pun strugurii.
Se lasa cateva minute, apoi se continua fierberea. Se pune restul de lamiie si cind este aproape gata, se pune vanilia.
Se incearca si cand siropul sta bob, dulceata este suficient de legata. Se ia spuma si se lasa la racit.
Se toarna in borcane care se inchid etans.
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe aici am preluat aceasta reteta. Au fost tare bune briosele, iar eu am adaugat si ciocolata in interior.
Desert briose de vanilie cu ciocolata in interiorO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii