Dulceata de struguri

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

1 kg zahar
3 linguri zeama de lamaie
1 kg boabe struguri sau o farfurie cu virf dupa ce s-au scos simburii, jumatate de baton vanile
3-4 pahare apa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Se aleg boabe mari de struguri, dupa care se curata de pielita si de simburi. Se pun intr-un tifon sa se scurga.

Se pune zaharul la fiert, iar la primele clocote se pune o lingura de zeama de lamaie. Se leaga, se stinge focul pentru a se linisti clocotele si se pun strugurii.

Se lasa cateva minute, apoi se continua fierberea. Se pune restul de lamiie si cind este aproape gata, se pune vanilia.

Se incearca si cand siropul sta bob, dulceata este suficient de legata. Se ia spuma si se lasa la racit.

Se toarna in borcane care se inchid etans.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dulceata de struguri" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dulceata de struguri