Spalam si curatam fasolea verde. O rupem bucati potrivite. Curatam ceapa si ardeii grasi dupa care ii taiem felii subtiri si ii asezam deoparte separat pe fiecare. Rosiile le crestam si le punem la oparit in apa fierbinte (asa putem curata mai usor pielita de pe rosii), apoi le curatam de pielita si le taiem felii intr-un vas. Frunzele de telina si patrunjel le tocam marunt. Acestea fiind facute trecem la asamblare.
Luam o oala mai mare cam de 20l si incepem sa facem straturile. Primul strat va fi un rand de fasole verde peste care vom pune un rand de ardei gras, un rand de ceapa, un rand de rosii, apoi un rand de verdeata tocata. Deasupra punem un pic de sare. Acoperim cu un nou rand de fasole si repetam straturile de legume pana se termina toate ingredientele. Ultimul strat va fi obligatoriu de fasole verde.
Deasupra vom turna 250 ml ulei, vom acoperi oala cu un capac si o punem la foc la fiert. Fasolea e gata cand stratul de deasupra e fiert. Se ia cu o lingura din compozitie si se pune in borcane. Deasupra fiecarui borcan punem un varf de cutit de salicil (praf conservant) si la sfarsit vom pune din zeama rezultata in timpul fierberii in fiecare borcan. Vom capsa borcanele si le vom pune in paturi la dust uscat pana a doua zi dupa care vom aseza borcanele in camara.
Din acest tip de conserva de fasole verde puteti prepara foarte repede o supica, o ciorba, o mancare scazuta sau o mancare de post cand sunteti presati de timp.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii