Ingrediente
● 10 kg castraveciori tineri si marunti |
● 1 kg telina, cu frunze si radacina |
● 300 g usturoi |
● 1-2 leg marar uscat sau verde, dar cu seminte |
● 4-5 morcovi |
● 1 mana cu frunze de visin (stejar sau artar) |
● hrean |
● sare grunjoasa, 1 lingura cu varf la 1 l apa |
● 7-10 foi de dafin |
● 2-3 linguri boabe de piper |
● 1 lingura de coriandru, boabe |
● 4-6 buc cuisoare |
● 4-6 ardei iuti (optional) |
● 1 lingura seminte de mustar (optional) |
Mod de preparare
Peste acest strat, claditi castravetii si intercalati cu 1-2 straturi de ingrediente. La gura borcanului, puneti cateva frunze de visin sau stejar.
Preparati saramura, astfel: puneti la fiert apa, adaugati sarea si amestecati pana la dizolvare, dati un clocot, apoi, asa fierbinte, turnati-o peste castravetii din borcane. Lasati 24 ore, la cald, dar nu in soare.
Scurgeti zeama, fierbeti-o din nou si turnati-o fierbinte peste castraveti. Lasati iar 24 ore la cald, apoi fierbeti din nou zeama si turnati-o peste castraveti. Daca au scazut castravetii din borcane, prin murare, completati-i cu castraveti din unul din borcane, operatie pe care o faceti inainte de a treia procedura.
Dati apoi, la dunst uscat, intre paturi, 1-2 zile.
Depozitati la rece.
Castravetii astfel murati, nu se inacresc prea tare si se pastreaza crocanti, toata iarna.
Nu folositi nici un fel de concentrat sau conservant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Castraveciori Murati, Crocanti" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
• 28.06.2015 20:59:13
eu spun acestei retete " castraveti dublu opariti" si o fac de circa 35 de ani . este o reteta sigura si am avut muraturi pe care le-am consumat si dupa 2 ani si au fost la fel de bune. spun muraturi pt.ca folosesc aceeasi procedura si la muraturi asortate pt.iarna . eu personal nu pun dafin si cuisoare la muraturile in saramura ... acum vad ca am postat un comentariu cu o intarziere de 6 ani, dar ......mai bine mai tarziu decat niciodata ."reteteculinare" is guilty!
• 27.10.2009 21:19:16
felicitari pt reteta de castraveti murati,interesant,sunt convinsa ca sunt f buni si rezistenti si ca nu e nevoie de conservanti.Secretul e opareala,nu-i asa,lucia_bp?
• 02.10.2009 01:38:32
10* pentru text, si 10* pentru poze. Pentru motivatie adaug inca 10*...
• 17.09.2009 20:06:25
Interesanta reteta o sa incerc ,chiar ma gandeam cum as putea face sa fie mai crocanti castavetii murati asa ca si cei din comert :) O sa fac cateva borcane
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 29.06.2015 08:34:26
cu ce se astupa borcanele dupa procedura?