Castraveciori Murati, Crocanti

Postat pe: 27-09-2010
(8)

Ingrediente

10 kg castraveciori tineri si marunti
1 kg telina, cu frunze si radacina
300 g usturoi
1-2 leg marar uscat sau verde, dar cu seminte
4-5 morcovi
1 mana cu frunze de visin (stejar sau artar)
hrean
sare grunjoasa, 1 lingura cu varf la 1 l apa
7-10 foi de dafin
2-3 linguri boabe de piper
1 lingura de coriandru, boabe
4-6 buc cuisoare
4-6 ardei iuti (optional)
1 lingura seminte de mustar (optional)

Mod de preparare

Spalati bine castravetii si lasati-i sa stea in apa rece, usor sarata, 8 ore sau de seara pana dimineata. Pregatiti borcanele si asezati un prim strat, spalate si maruntite: telina (frunze si radacina), usturoiul (catei intregi, curatati), morcovii, taiati rondele, frunze de visin, hrean, taiat fasii, condimentele si dupa preferinta ardeiul iute si semintele de mustar.

Peste acest strat, claditi castravetii si intercalati cu 1-2 straturi de ingrediente. La gura borcanului, puneti cateva frunze de visin sau stejar.

Preparati saramura, astfel: puneti la fiert apa, adaugati sarea si amestecati pana la dizolvare, dati un clocot, apoi, asa fierbinte, turnati-o peste castravetii din borcane. Lasati 24 ore, la cald, dar nu in soare.

Scurgeti zeama, fierbeti-o din nou si turnati-o fierbinte peste castraveti. Lasati iar 24 ore la cald, apoi fierbeti din nou zeama si turnati-o peste castraveti. Daca au scazut castravetii din borcane, prin murare, completati-i cu castraveti din unul din borcane, operatie pe care o faceti inainte de a treia procedura.

Dati apoi, la dunst uscat, intre paturi, 1-2 zile.

Depozitati la rece.
Castravetii astfel murati, nu se inacresc prea tare si se pastreaza crocanti, toata iarna.
Nu folositi nici un fel de concentrat sau conservant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Castraveciori Murati, Crocanti" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

irisca
•  29.06.2015 08:34:26

cu ce se astupa borcanele dupa procedura?

gratzy56
•  28.06.2015 20:59:13

eu spun acestei retete " castraveti dublu opariti" si o fac de circa 35 de ani . este o reteta sigura si am avut muraturi pe care le-am consumat si dupa 2 ani si au fost la fel de bune. spun muraturi pt.ca folosesc aceeasi procedura si la muraturi asortate pt.iarna . eu personal nu pun dafin si cuisoare la muraturile in saramura ... acum vad ca am postat un comentariu cu o intarziere de 6 ani, dar ......mai bine mai tarziu decat niciodata ."reteteculinare" is guilty!

lucia_bp
•  28.10.2009 14:11:08

Eli,
Ai dreptate si multumesc pentru aprecieri.

eli
•  27.10.2009 21:19:16

felicitari pt reteta de castraveti murati,interesant,sunt convinsa ca sunt f buni si rezistenti si ca nu e nevoie de conservanti.Secretul e opareala,nu-i asa,lucia_bp?

lucia_bp
•  03.10.2009 09:26:09

Looqpool, multumesc pentru aprecieri !
Ma straduiesc.

lucia_bp
•  03.10.2009 09:25:12

flodo04, succes !

looqpool
•  02.10.2009 01:38:32

10* pentru text, si 10* pentru poze. Pentru motivatie adaug inca 10*...

flodo04
•  17.09.2009 20:06:25

Interesanta reteta o sa incerc ,chiar ma gandeam cum as putea face sa fie mai crocanti castavetii murati asa ca si cei din comert :) O sa fac cateva borcane

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Castraveciori Murati, Crocanti