Branzeturi Conservate

Complexitate
redusa
Branzeturi Conservate

Ingrediente

  • Branza (telemea, feta, tofu, cascaval)
  • Ulei (de masline sau de floare)
  • Piper
  • Rozmarin
  • Enibahar
  • Ardei iute (cayene sau boia iute)
  • Rosii uscate
  • Usturoi (optional)
  • Ceapa (optional)
  • Masline

Mod de preparare

Continuare la "Rosii uscate". . .

O alta metoda de-a conserva branza in exces la un moment dat, in afara de-a o tine in saramura proprie, este marinarea ei in uleiuri (de floarea soarelui sau masline) si condimente.

Avantajul acestui fel de-a conserva branzeturi este acela ca pot fi folosite intr-o paleta larga de retete - de la cele mai simple pana la cele mai exotice - si se pastreaza timp indelungat, la indemana cand suntem in criza de timp sau pur si simplu fiindca este delicioasa.

Uleiul aromat in care au stat si marinat branzurile, poate constitui el insusi sursa de inspiratie pt retete inovate ad-hoc, cu un plus de gust si originalitate.

Modul in care procedam este acelasi, doar condimentele difera dar si aici, lasati imaginatia sa lucreze si adaptati dupa cum va doreste inima.

Putem conserva telemea, feta, tofu, cascaval afumat sau nu. . . etc.

Taiem cuburi branza si-o stratificam impreuna cu ce condimente dorim. De exemplu: tofu, care este o branza destul de fada, poate fi condimentata, pe langa ceapa, usturoi si ardei iute, cu sos Worcester sau Tabasco (eu pun si cimbru) Din loc in loc strecuram rosii uscate ce vor da un gust deosebit, stiind ca branza e sora buna cu rosia.

In cazul unui cascaval afumat, va recomand din experienta, folositi ulei de floarea soarelui sau unul nobil dar neutru ca gust (acum cativa ani am conservat in ulei de masline si mi s-a parut greoi si dubios de parfumat! )

Daca, in plus, este afumata in coaja de brad, feriti-va de uleiuri parfumate - nu si daca incercati si poate ca va place parfumul - nimic nu este exclus!

Cu restul de rosii pe care le-am uscat (adica nu jumatati de rosii ci felii) am facut un fel de "chestie" care se poate pastra ani de zile si folosi in special pe blatul de pizza, dupa ce este uns cu sos de rosii. Tot asa, ca si branza, am pus alternativ straturi de rosii uscate felii si condimente potrivite pt. pizza - busuioc, sovarv, usturoi si diverse piperuri. In timp, feliile de rosii pastrate astfel se fragezesc si din "gumoase" - cum ies ele in urma uscarii - devin moi si cuminti.

Spor la treaba ca "Pofta buna", mai pe la iarna...
La intrebarea nepusa inca, daca branza nu suge prea mult ulei, devenind astfel nesuferita, va voi raspunde ca nu, branza nu suge nici un pic de ulei, ci doar se aromeaza. De ce? Nu stiu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II
Bucataras.RO

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

La fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute