Boabe de Porumb in Lapte, Conservate Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Boabe de Porumb in Lapte, Conservate Pentru Iarna

Ingrediente

  • - stiuleti de porumb, in lapte
  • - sare grunjoasa (1 lingura rasa la 2 l apa)
  • - zahar (2 linguri la 2 l apa)

Mod de preparare

Curatati stiuletii de porumb de panusele si mustati. Desprindeti boabele de pe stiuleti. Porumbul trebuie sa fie neaparat in lapte.
Acest lucru este putin mai laborios din toata reteta.

Ca sa va usurati munca procedati astfel: scoateti de la un capat la altul, pe lungimea stiuletelui, 3 randuri de boabe, cu ajutorul varfului ascutit al unui cutit. Apoi, cu degetul mare de la mana, desprindeti de pe stiulete boabele, pe randuri, orientandu-i spre partea goala.

Fierbeti-i pe jumatate, intr-o oala, in apa clocotita, cat sa-i acopere bine, impreuna cu sarea si zaharul, apoi scurgeti-i.

Masurati apa pe care o puneti la fiert pentru a pastra proportia la sare si zahar.

Lasati boabele la racit, apoi portionati-le in pungi rezistente, cel mai bine folositi pungile care au sistem de inchidere. Eu nu am gasit si am folosit cate 2 pungi/portie.

Aplatizati continutul, eliminand cat mai mult aer (sau vidati), datati-le si puneti pungile in congelator, separate (adica sa nu fie cladite una peste alta) pana a doua zi, ca sa se congeleze bine.

Apoi, organizati-le in congelator, cum doriti.

Porumbul se poate conserva astfel, pana la un an.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni
Bucataras.RO

Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

Placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni  Cum merg c-o bere...

Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola