Visine aromate pentru prajituri

Portii
5
Timp pregatire
1470 minute
Complexitate
redusa
Visine aromate pentru prajituri

Ingrediente

  • 2 kg de vișine
  • 200 de grame zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1/2 linguriță acid salicilic
  • 1 baton de scorțișoară
  • 5 borcane de câte 400 de ml

Mod de preparare

Visinele se spală, se curăță de samburi cu un dispozitiv special, se așază în straturi cu câte puțin zahăr într-un recipient potrivit, se lasă peste noapte la rece.
A doua zi, se completează cu un baton de scorțișoară și zeamă de la o jumătate de lămâie.
Se fierb 5 minute, se adaugă 1/2 linguriță de acid salicilic și se pun în borcane sterilizate.
Borcanele se capseaza, se mai pun la fiert încă 15 minute, într-o oală mai mare cu apă. Se lasă la răcit și apoi se depozitează în cămară.
E o rețetă proprie, pe care am pregatit-o prima data.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc