Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi, tocanite si alte feluri de mancare.
Aceasta salata o prefer inca de cand eram copila, mereu o rugam pe bunica sa ne faca cartofi la cuptor iar muraturile erau ca cireasa de pe tort :) Este o reteta usor de preparat, nu necesita fierbere si este foarte, foarte gustoasa. Dupa ce am spalat si curatat legumele, am inceput sa le portionez: gogonelele si gogosarul le-am taiat felii, morcovul si castravetii rondele, conopida am rupt-o in buchetele, iar sfecla rosie am decupat-o in figurine dragalase (pentru ca asa a dorit fetita mea) .Dupa ce le-am taiat frumos, le-am amestecat putin intre ele si le-am asezat intr-un borcan mare, nu inainte de a asezat in borcan frunze de telina, care dau un gust extraordinar.
Saramura imi place s-o prepar cat mai natural, asadar la 1 l de apa, am adugat o lingura mare de sare grunjoasa si am amestecat bine pana aceasta s-a topit. Am turnat compozitia peste legume, am acoperit cu un capac si l-am dat in camara la loc uscat si racoros. Asteptam cu nerabdare sa incercam primele muraturi, alaturi de o portie de cartofi rumeniti in cuptor :)
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele, la fel de delicioase: gogosari si conopida la otet, muraturi asortate sau bulion de rosii cu ardei.
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii