Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi, tocanite si alte feluri de mancare.
Aceasta salata o prefer inca de cand eram copila, mereu o rugam pe bunica sa ne faca cartofi la cuptor iar muraturile erau ca cireasa de pe tort :) Este o reteta usor de preparat, nu necesita fierbere si este foarte, foarte gustoasa. Dupa ce am spalat si curatat legumele, am inceput sa le portionez: gogonelele si gogosarul le-am taiat felii, morcovul si castravetii rondele, conopida am rupt-o in buchetele, iar sfecla rosie am decupat-o in figurine dragalase (pentru ca asa a dorit fetita mea) .Dupa ce le-am taiat frumos, le-am amestecat putin intre ele si le-am asezat intr-un borcan mare, nu inainte de a asezat in borcan frunze de telina, care dau un gust extraordinar.
Saramura imi place s-o prepar cat mai natural, asadar la 1 l de apa, am adugat o lingura mare de sare grunjoasa si am amestecat bine pana aceasta s-a topit. Am turnat compozitia peste legume, am acoperit cu un capac si l-am dat in camara la loc uscat si racoros. Asteptam cu nerabdare sa incercam primele muraturi, alaturi de o portie de cartofi rumeniti in cuptor :)
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele, la fel de delicioase: gogosari si conopida la otet, muraturi asortate sau bulion de rosii cu ardei.
Pofta buna!
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii