Fasole Verde la Borcan

Complexitate
redusa
Fasole Verde la Borcan

Ingrediente

  • Pentru 9 borcane de 720 ml
  • -3-4 kg fasole verde, frageda, fara ate
  • -1 plic pikant fix
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -1 legatura frunze de telina
  • -2-3 foi de dafin
  • -1 morcov, taiat rondele fine, optiona l
  • -1 ardei kapia rosu, taiat fasiute, optional
  • -sare grunjoasa, pentru muraturi

Mod de preparare

Curatati capetele pastailor de fasole, taiati sau rupeti fiecare pastaie in 2-3 bucati (3-4 cm), spalati in apa rece si lasati la scurs. Puneti-o la fiert intr-o oala cu apa sarata clocotita, doar cat sa o acopere. Adaugati morcovul, ardeiul (optional) si verdeata.

Cand apa incepe din nou sa clocoteasca, adaugati foile de dafin si picant fix-ul, apoi lasati la fiert inca 8-10 min sau pana ce fasolea este facuta pe jumatate.

Puneti pastaile in borcane sterilizate si incalzite, indesandu-le cu o lingura, dar avand grija sa nu se rupa. Completati cu zeama in care au fiert pana la 1 deget sub capac. Eliminati din fiecare borcan bulele de aer dintre bucatile de fasole.

Sigilati borcanele cu folie de aluminiu, apoi infiletati bine capacele.
Asezati borcanele intr-o tava si dati la dunst in cuptorul incins. Reduceti focul la minim in momentul in care continutul borcanelor incepe sa fiarba si sterilizati in continuare 45 min.
Transferati apoi intre paturi si lasati sa se raceasca complet.

Etichetati si dati la camara.
Folositi la pregatirea ciorbelor, a garniturilor ori salatelor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie