Fasole Verde la Borcan

Complexitate
redusa
Fasole Verde la Borcan

Ingrediente

  • Pentru 9 borcane de 720 ml
  • -3-4 kg fasole verde, frageda, fara ate
  • -1 plic pikant fix
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -1 legatura frunze de telina
  • -2-3 foi de dafin
  • -1 morcov, taiat rondele fine, optiona l
  • -1 ardei kapia rosu, taiat fasiute, optional
  • -sare grunjoasa, pentru muraturi

Mod de preparare

Curatati capetele pastailor de fasole, taiati sau rupeti fiecare pastaie in 2-3 bucati (3-4 cm), spalati in apa rece si lasati la scurs. Puneti-o la fiert intr-o oala cu apa sarata clocotita, doar cat sa o acopere. Adaugati morcovul, ardeiul (optional) si verdeata.

Cand apa incepe din nou sa clocoteasca, adaugati foile de dafin si picant fix-ul, apoi lasati la fiert inca 8-10 min sau pana ce fasolea este facuta pe jumatate.

Puneti pastaile in borcane sterilizate si incalzite, indesandu-le cu o lingura, dar avand grija sa nu se rupa. Completati cu zeama in care au fiert pana la 1 deget sub capac. Eliminati din fiecare borcan bulele de aer dintre bucatile de fasole.

Sigilati borcanele cu folie de aluminiu, apoi infiletati bine capacele.
Asezati borcanele intr-o tava si dati la dunst in cuptorul incins. Reduceti focul la minim in momentul in care continutul borcanelor incepe sa fiarba si sterilizati in continuare 45 min.
Transferati apoi intre paturi si lasati sa se raceasca complet.

Etichetati si dati la camara.
Folositi la pregatirea ciorbelor, a garniturilor ori salatelor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Budinca de orez
2
Dulciuri

Budinca de orez

Budinca de orez
Sushi
3
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
4
Salate

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Desert tarta cu caramel, ananas si crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert tarta cu caramel, ananas si crema de vanilie

"Tarte si placinte rumenite si iscusite" In ultima vreme am pregatit multe tarte, fie dulci, fie sarate, pentru ca...

Desert tarta cu caramel, ananas si crema de vanilie
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri