Branzeturi Conservate

Complexitate
redusa
Branzeturi Conservate

Ingrediente

  • Branza (telemea, feta, tofu, cascaval)
  • Ulei (de masline sau de floare)
  • Piper
  • Rozmarin
  • Enibahar
  • Ardei iute (cayene sau boia iute)
  • Rosii uscate
  • Usturoi (optional)
  • Ceapa (optional)
  • Masline

Mod de preparare

Continuare la "Rosii uscate". . .

O alta metoda de-a conserva branza in exces la un moment dat, in afara de-a o tine in saramura proprie, este marinarea ei in uleiuri (de floarea soarelui sau masline) si condimente.

Avantajul acestui fel de-a conserva branzeturi este acela ca pot fi folosite intr-o paleta larga de retete - de la cele mai simple pana la cele mai exotice - si se pastreaza timp indelungat, la indemana cand suntem in criza de timp sau pur si simplu fiindca este delicioasa.

Uleiul aromat in care au stat si marinat branzurile, poate constitui el insusi sursa de inspiratie pt retete inovate ad-hoc, cu un plus de gust si originalitate.

Modul in care procedam este acelasi, doar condimentele difera dar si aici, lasati imaginatia sa lucreze si adaptati dupa cum va doreste inima.

Putem conserva telemea, feta, tofu, cascaval afumat sau nu. . . etc.

Taiem cuburi branza si-o stratificam impreuna cu ce condimente dorim. De exemplu: tofu, care este o branza destul de fada, poate fi condimentata, pe langa ceapa, usturoi si ardei iute, cu sos Worcester sau Tabasco (eu pun si cimbru) Din loc in loc strecuram rosii uscate ce vor da un gust deosebit, stiind ca branza e sora buna cu rosia.

In cazul unui cascaval afumat, va recomand din experienta, folositi ulei de floarea soarelui sau unul nobil dar neutru ca gust (acum cativa ani am conservat in ulei de masline si mi s-a parut greoi si dubios de parfumat! )

Daca, in plus, este afumata in coaja de brad, feriti-va de uleiuri parfumate - nu si daca incercati si poate ca va place parfumul - nimic nu este exclus!

Cu restul de rosii pe care le-am uscat (adica nu jumatati de rosii ci felii) am facut un fel de "chestie" care se poate pastra ani de zile si folosi in special pe blatul de pizza, dupa ce este uns cu sos de rosii. Tot asa, ca si branza, am pus alternativ straturi de rosii uscate felii si condimente potrivite pt. pizza - busuioc, sovarv, usturoi si diverse piperuri. In timp, feliile de rosii pastrate astfel se fragezesc si din "gumoase" - cum ies ele in urma uscarii - devin moi si cuminti.

Spor la treaba ca "Pofta buna", mai pe la iarna...
La intrebarea nepusa inca, daca branza nu suge prea mult ulei, devenind astfel nesuferita, va voi raspunde ca nu, branza nu suge nici un pic de ulei, ci doar se aromeaza. De ce? Nu stiu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura