Branzeturi Conservate

Complexitate
redusa
Branzeturi Conservate

Ingrediente

  • Branza (telemea, feta, tofu, cascaval)
  • Ulei (de masline sau de floare)
  • Piper
  • Rozmarin
  • Enibahar
  • Ardei iute (cayene sau boia iute)
  • Rosii uscate
  • Usturoi (optional)
  • Ceapa (optional)
  • Masline

Mod de preparare

Continuare la "Rosii uscate". . .

O alta metoda de-a conserva branza in exces la un moment dat, in afara de-a o tine in saramura proprie, este marinarea ei in uleiuri (de floarea soarelui sau masline) si condimente.

Avantajul acestui fel de-a conserva branzeturi este acela ca pot fi folosite intr-o paleta larga de retete - de la cele mai simple pana la cele mai exotice - si se pastreaza timp indelungat, la indemana cand suntem in criza de timp sau pur si simplu fiindca este delicioasa.

Uleiul aromat in care au stat si marinat branzurile, poate constitui el insusi sursa de inspiratie pt retete inovate ad-hoc, cu un plus de gust si originalitate.

Modul in care procedam este acelasi, doar condimentele difera dar si aici, lasati imaginatia sa lucreze si adaptati dupa cum va doreste inima.

Putem conserva telemea, feta, tofu, cascaval afumat sau nu. . . etc.

Taiem cuburi branza si-o stratificam impreuna cu ce condimente dorim. De exemplu: tofu, care este o branza destul de fada, poate fi condimentata, pe langa ceapa, usturoi si ardei iute, cu sos Worcester sau Tabasco (eu pun si cimbru) Din loc in loc strecuram rosii uscate ce vor da un gust deosebit, stiind ca branza e sora buna cu rosia.

In cazul unui cascaval afumat, va recomand din experienta, folositi ulei de floarea soarelui sau unul nobil dar neutru ca gust (acum cativa ani am conservat in ulei de masline si mi s-a parut greoi si dubios de parfumat! )

Daca, in plus, este afumata in coaja de brad, feriti-va de uleiuri parfumate - nu si daca incercati si poate ca va place parfumul - nimic nu este exclus!

Cu restul de rosii pe care le-am uscat (adica nu jumatati de rosii ci felii) am facut un fel de "chestie" care se poate pastra ani de zile si folosi in special pe blatul de pizza, dupa ce este uns cu sos de rosii. Tot asa, ca si branza, am pus alternativ straturi de rosii uscate felii si condimente potrivite pt. pizza - busuioc, sovarv, usturoi si diverse piperuri. In timp, feliile de rosii pastrate astfel se fragezesc si din "gumoase" - cum ies ele in urma uscarii - devin moi si cuminti.

Spor la treaba ca "Pofta buna", mai pe la iarna...
La intrebarea nepusa inca, daca branza nu suge prea mult ulei, devenind astfel nesuferita, va voi raspunde ca nu, branza nu suge nici un pic de ulei, ci doar se aromeaza. De ce? Nu stiu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Gogosari si conopida la otet
4
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet
Gogonele murate in saramura
5
Conserve, muraturi

Gogonele murate in saramura

Gogonele murate in saramura
Parteneri
Desert cornuri cu nutella si nuci
Bucataras.RO

Desert cornuri cu nutella si nuci

Nu exista sfarsit de saptamana sa treaca fara sa nu prepar ceva dulce. Asa am facut aceste cornuri care au fost tare bune si...

Desert cornuri cu nutella si nuci
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Culinar.RO

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana