Branzeturi Conservate

Complexitate
redusa
Branzeturi Conservate

Ingrediente

  • Branza (telemea, feta, tofu, cascaval)
  • Ulei (de masline sau de floare)
  • Piper
  • Rozmarin
  • Enibahar
  • Ardei iute (cayene sau boia iute)
  • Rosii uscate
  • Usturoi (optional)
  • Ceapa (optional)
  • Masline

Mod de preparare

Continuare la "Rosii uscate". . .

O alta metoda de-a conserva branza in exces la un moment dat, in afara de-a o tine in saramura proprie, este marinarea ei in uleiuri (de floarea soarelui sau masline) si condimente.

Avantajul acestui fel de-a conserva branzeturi este acela ca pot fi folosite intr-o paleta larga de retete - de la cele mai simple pana la cele mai exotice - si se pastreaza timp indelungat, la indemana cand suntem in criza de timp sau pur si simplu fiindca este delicioasa.

Uleiul aromat in care au stat si marinat branzurile, poate constitui el insusi sursa de inspiratie pt retete inovate ad-hoc, cu un plus de gust si originalitate.

Modul in care procedam este acelasi, doar condimentele difera dar si aici, lasati imaginatia sa lucreze si adaptati dupa cum va doreste inima.

Putem conserva telemea, feta, tofu, cascaval afumat sau nu. . . etc.

Taiem cuburi branza si-o stratificam impreuna cu ce condimente dorim. De exemplu: tofu, care este o branza destul de fada, poate fi condimentata, pe langa ceapa, usturoi si ardei iute, cu sos Worcester sau Tabasco (eu pun si cimbru) Din loc in loc strecuram rosii uscate ce vor da un gust deosebit, stiind ca branza e sora buna cu rosia.

In cazul unui cascaval afumat, va recomand din experienta, folositi ulei de floarea soarelui sau unul nobil dar neutru ca gust (acum cativa ani am conservat in ulei de masline si mi s-a parut greoi si dubios de parfumat! )

Daca, in plus, este afumata in coaja de brad, feriti-va de uleiuri parfumate - nu si daca incercati si poate ca va place parfumul - nimic nu este exclus!

Cu restul de rosii pe care le-am uscat (adica nu jumatati de rosii ci felii) am facut un fel de "chestie" care se poate pastra ani de zile si folosi in special pe blatul de pizza, dupa ce este uns cu sos de rosii. Tot asa, ca si branza, am pus alternativ straturi de rosii uscate felii si condimente potrivite pt. pizza - busuioc, sovarv, usturoi si diverse piperuri. In timp, feliile de rosii pastrate astfel se fragezesc si din "gumoase" - cum ies ele in urma uscarii - devin moi si cuminti.

Spor la treaba ca "Pofta buna", mai pe la iarna...
La intrebarea nepusa inca, daca branza nu suge prea mult ulei, devenind astfel nesuferita, va voi raspunde ca nu, branza nu suge nici un pic de ulei, ci doar se aromeaza. De ce? Nu stiu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.