Supa de Cartofi cu Bacon si Carnat

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

1 ceapa uscata (sau 2 legaturi ceapa verde)
1 morcov mic
1/2 radacina de pastarnac (se pune patrunjel dar eu nu am avut)
1-2 ardei mai mici (eu am avut din cei uscati)
1/2 pachet de bacon (8-9 felii)
1/2 ruda de carnat afumat (de casa)
35 l apa
6-7 cartofi
leustean si patrunjel ( proaspete)
sare, piper si boia dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Se taie carnatul felii, baconul bucati, ceapa se toaca marunt, morcovul si patrunjelul se rad pe razatoarea de mere dupa ce, in prealabil, au fost spalate si curatate de coaja. Ardeiul se spala, se taie in doua se scot semintele, se indeparteaza codita. Daca se foloseste ardei uscat se pune in apa calduta circa 15 minute ca sa se rehidrateze.

In oala in care urmeaza sa facem supa, se pune baconul taiat bucati si se topeste. Cand a ajuns la faza de jumarute, se mai scurge putin din untura lasata, apoi se pun feliile de carnat, se tin la foc pentru 2 minute, dupa care se adauga ceapa, se invarte mereu sa nu se prinda pe fundul cratitei, apoi, dupa 1 minut se adauga zarzavaturile si cateva linguri de apa. Se mai amesteca putin si apoi se pun si cartofii taiati cuburele.

Peste cartofi se pune sare, piper si boia dupa gust, se amesteca bine si apoi se pune apa si ardeiul. Se lasa la fiert ( se spumeaza daca este cazul). Se fierbe circa 20 de minute. La sfarsit se pune leusteanul si patrunjelul, tocate si se mai da un clocot. Se ia de pe foc, se serveste calda
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa de Cartofi cu Bacon si Carnat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  10.06.2009 14:21:44

Bunnnaaa supica !

adi
•  16.06.2009 15:16:57

arata grozav ... bravo

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa de Cartofi cu Bacon si Carnat