Treceti morcovii curatati prin razatoarea cu ochiuri mari si puneti intr-o oala. Curatati guliile si cartofii. Taiati in bucatele si puneti peste morcovi. Turnati 3 l apa, puneti putina sare si lasati la fiert pana ce legumele sunt moi.
Strecurati si pastrati zeama, apoi mixati bine legumele, pastrand cateva pentru servire. Repuneti pe foc mic crema de legume impreuna cu o parte din zeama strecurata. Intre timp, caliti putin faina in untul incins. Stingeti cu putina zeama, apoi adaugati in supa, in fir subtire, amestecand.
La nevoie, mai adaugati zeama, astfel incat sa rezulte o supa- crema de consistenta dorita. Lasati sa dea cateva clocote si potriviti de sare si piper, dupa gust. La sfarsit, dregeti supa cu galbenusurile frecate cu smantana si diluate cu supa fierbinte, omogenizati si dati deoparte.
Serviti cat este calda, simpla, sau adaugand in farfurie cate 1 lingura de smantana (optional), si / sau presarata cu piper proaspat macinat (optional). Se potriveste foarte bine alaturi de crutoane de paine (servite separat).
Placinte Ardelenesti, reteta traditionala umplute cu varza sau branza Aceste placinte se fac in mod traditional dintr-un...
Placinte Ardelenesti, reteta traditionala umplute cu varza sau branzaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii