Pentru ca supa sa iasa gustoasa, va trebui sa folosim carne de pui cu os, pentru a da supei consistenta si gust. Daca avem un pui de la tara, cu atat mai bine, dar trebuie sa tinem cont ca acest tip de pui fierbe mai greu decat puii crescuti industrial, insa supa obtinuta va fi mult mai gustoasa. Eu am folosit piept de pui, ca in final sa-l tai fasii si sa-l adaug la supa. Vom verifica carnea sa nu aiba pene, eventual se parleste la flacara de la aragaz, apoi se spala bine si se pune la fiert cu apa si sare. Focul trebuie sa fie mediu pana cand apa din oala se infierbanta fara a da in clocot, apoi se reduce la minimum. Cu o lingura sau o spumiera se aduna spuma formata la suprafata de cateva ori. Nu e nici o pierdere daca aruncati si o parte din grasime. Dupa ce la suprafata nu se mai formeaza spuma, vom adauga legumele taiate in doua, foile de dafin, boabele de cardamom si vom continua fierberea la foc foarte mic, pana cand atat carnea cat si legumele sunt bine fierte.
Fierband supa la foc mic, aceasta va fi mult mai limpede decat daca am fierbe-o in clocote, iar daca dorim o supa de un galben mai intens, vom pune o bucata din ultimul strat de coaja de ceapa, nu mai mare decat o petala de trandafir, nu o vom lasa prea mult ca supa sa nu fie prea inchisa la culoare.
Acest lucru l-am invatat si eu de la alte prietene si vi-l impartasesc si voua.
Dupa ce carnea si legumele au fiert bine, le vom scoate din oala cu o spumiera. Carnea de pui scoasa din zeama o vom curata de oase si pelite si o lasam deoparte pana este aproape gata supa. Legumele scoase se pot folosi la o salata sau se pot taia si folosi la supa. Eu am folosit alt morcov pentru ca oricum am adaugat si ardei gras, pentru a da un gust placut supei.
In alta oala vom strecura lichidul si vom pune ardeiul rosu si verde taiat cuburi, morcovul taiat rondele, si putina sare dupa gust. Le punem din nou la fiert la foc mic si ne ocupam de galuste.
Intr-un castronel vom bate oul si uleiul cu furculita pana cand formeaza putina spuma la suprafata, apoi vom adauga putina sare, putin piper alb (negru) si grisul in fir subtire, in timp ce vom amesteca mereu. Vom obtine o pasta pe care o vom lasa sa se odihneasca timp de 10-15 minute la temperatura camerei, astfel incat grisul sa fie bine absorbit, obtinandu-se o pasta consistenta.
Intre timp vom taia fasii pieptul de pui, nu prea mici, pentru a-l adauga la final in supa.
Cat timp s-a odihnit compozitia pentru galuste, legumele deja au fiert, vom incepe sa formam galustele.
Se inmoaie o lingurita in supa si vom lua repetat cantitati mici din aluat si le vom lasa sa cada in supa care fierbe continuu. Nu se iau cantitati prea mari din aluat, pentru ca galustele cresc foarte mult la fiert. Dupa ce vom termina compozitia de galuste, vom adauga 1-2 pahare de apa fierbinte, o lingura de vegeta si carnea de pui taiata fasii. Vom lasa sa mai fiarba 5-7 min la foc mic, apoi vom opri focul si vom adauga putin patrunjel verde tocat marunt si vom acoperi cu un capac. Vom lasa in repaus timp de 10 minute, timp in care galustele se vor umfla minunat si vor fi foarte pufoase.
Eu le-am facut cu lingurita mica, de aceea au iesit micute. Daca doriti sa fie mai multe, dublati cantitatea de gris si ou, iar daca doriti sa fie mai mari, le formati cu lingura mare si cantitatea de aluat se va mari.
Supa se serveste fierbinte, adaugandu-i piper macinat proaspat si desigur patrunjel verde tocat.
A iesit o supa foarte gustoasa cu niste galuste minunate si pufoase!
Va doresc pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii