Supa/Sorbet de Pepene Galben

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Supa/Sorbet de Pepene Galben

Ingrediente

  • 3 felii de pepene galben foarte copt
  • 3 linguri mari de iaurt tip grec neindulcit
  • cateva frunze de menta proaspata
  • parmezan sau alta branzica cu aroma puternica - optional

Mod de preparare

O sa vi se para ciudat numele dupa ce o sa cititi procesul tehnologic si ingredientele.

Dar aceasta este traducere mot a mot a unei retete ce o pregateam pentru aperitiv sau pentru sorbet, acea inghetata servita intre aperitive si felul principal cu rol de "improspata" paladinul si a putea savura noile arome.

Dupa cum bine stiti, toata dulceata pepenului galben, indiferent de soi, se afla in interior, in acea membrana unde se gasesc semintele. Exista si dezavantajul ca exact acea membrana este prima care se strica, de aceea foarte multi o curata si o arunca. Daca aveti un pepene bine copt, dar inca in conditii, recomand sa curatati cu grija semintele si sa o pastrati.

Pepenele se curata de coaja si se taie in cuburi pe care le adaugati intr-un vas inalt si ingust daca folositi mixerul plonjor sau in vasul de la blender*.

Peste puneti cele 3 linguri pline de iaurt tip grec sau chiar si un iaurt normal mai gros - ideal ar fi de casa - dar neindulcit **

Mixati un pic, cat sa rupeti bucatile mari de pepene, ridicati mixerul si adaugati frunzele de menta proaspata, rupte cu mana sau taiate cu cutitul, dupa cum doriti.

Continuati sa mixati cca 2 minute sau pana cand se lichefiaza pepenele.

Se serveste imediat, cum toate ingredientele sunt de la frigider. In cazul in care il pregatiti cu cateva ore inainte, deoarece compozitia se va desface in doua parti - iaurtul deasupra si pepenele la fundul vasului - va fi nevoie sa il mai "ametiti" cca 30 de secunde pentru omogenizare.

Pentru servire, in cazul de mese festive, recomand pahare de cocktail gen martini, decorat cu o frunza de menta si/sau o bucatica de pepene galben si presarate cateva firimituri de parmezan sau alta branzica puternica - gruyerre de ex, preferata mea, sau manchego curado.

Sorbet
Pentru a obtine un sorbet sau un fel de inghetata puneti continutul intr-o casoleta apta pentru congelator, tinand cont ca veti avea nevoie de spatiu sa amestecati pe parcurs - ideal ar fi sa fie umpluta pe jumatate.

Introduceti recipientul in congelator si la fiecare 15 minute, mestecati energic cu o furculita sau un tel mic, depinde de cantitatea preparata. Rezultatul obtinut trebuie sa aiba textura de granita. Pentru a avea efectul de "spalare" a paladinului, recomand sa puneti la cantitatile de mai sus cca 30-40 ml de vodka. Compozitia rezultata se pune in paharute de maxim 40 ml.

* Mie mi s-a stricat blenderul acum 2 zile: p
** Doamne, atat de lenesi suntem incat avem nevoie sa cumparam iaurt gata indulcit cu edulcoranti???

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Mini checuri din carne cu mozzarella
Bucataras.RO

Mini checuri din carne cu mozzarella

Aceste mini checuri se fac repede, repede si la fel de repede dispar de pe farfurie! Dar ne-au placut mult si pregatesc...

Mini checuri din carne cu mozzarella
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola