Primul pas este sa faceti siropul. Taiati ghimbirul in 5-6 bucatele. Puneti-l intr-un vas, impreuna cu o jumtate de cana de apa si o jumatate de cana de zahar. Lasati-l pe foc mediu aproximativ 12-13 minute. Dati-l deoparte si lasati pana se raceste.
Intre timp, stoarceti lamaile (eu am obtinut 75 ml de suc dintr-o lamaie jumatate). Spalati menta si lasati-o la scurs.
Puneti intr-un shaker frunzele de menta, vreo 5-6 cuburi de gheata, zeama de lamaie, siropul de ghimbir si apa plata. Amestecati bine. (Eu n-am shaker, asa ca am improvizat folosind un termos).
Pregatiti 3 pahare (de 250 – 300 ml) in care puneti cateva cuburi de gheata (dupa preferinte) si cate o felie de lamaie. Impartiti continutul shakerului in mod egal intre cele pahare. Turnati restul de apa (cate 80 de ml in fiecare pahar. In cazul meu, a fost apa minerala).
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii