Foile:
1. Se amesteca faina cu sare, se adauga 2 linguri de ulei sic ate putin apa calda si se framanta.
2. Aluatul se infasoara in folie si se da la frigider pentru 2 ore.
Umplutura:
1. Se calesc ceapa si usturoiul (tocate fin) in 3 linguri ulei de floarea soarelui.
2. Se adauga stevia (fideluta), ardeiul gras (cubulete fine) si condimentele.
3. Se stinge totul cu zeama de lamiae.
4. Se adauga carnea (taiata cubulete potrivite), 150ml apa si se lasa sa fiarba fara capac pana se evapora toata apa.
5. Se adauga bulionul si se lasa sa se raceasca totul.
Asamblare:
1. Se imparte aluatul in doua parti. Fiecare parte se intinde 20x42cm si se taie din fiecare fasii de 20x6cm. Vom avea aproximativ 14 fasii in final, rezultate din intregul aluat..
2. In dreptul capatului de sus al fiecarei fasii se aseaza cate o lingurita de umplutura. Marginile de aluat se pliaza in diagonala deasupra umpluturii si fasia se impatureste pe diagonala pana la capat.
3. Ultima latura se unge cu albusul batut, ca sa se lipeasca.
4. Trigoanele se rumenesc in ulei incins sau se ung cu galbenus si se coc in cuptor pana se rumenesc frumos (foc mediu).
Sosul:
1. Se da pe razatoare castravetele, se presara cu putina sare si se lasa 10minute.
2. Se stoarce castravetele si se amesteca cu iaurtul si catelul de usturoi trecut prin presa.
3. Se tine sosul la frigider pana la servire.
4. Se orneaza cu cubulete de ardei rosu si verdeata.
Se inmoaie calde in sos inainte de fiecare inghititura. (Se pot incalzi inainte in cuptorul cu microunde).
Pofta buna!
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaGogoșarii și conopida la oțet sunt apreciati pentru gustul lor bogat si acrisor, care poate fi savurat atat ca o gustare...
Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reciAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggi
Comentarii