Trigoane cu Carne si Sos Grecesc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Trigoane cu Carne si Sos Grecesc

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri ulei
  • 110 ml apa calda
  • Pentru umplutura:
  • 250gr carne de vita fiarta
  • 2 cepe (una alba si una rosie)
  • 2 catei de usturoi
  • ardei gras rosu
  • 2 frunze de stevie
  • 1 lingura suc de lamiae
  • 1 lingura bulion
  • condimente (piper alb, cimbru, rozmarin, boia dulce, boia iute - in total o lingura rasa de condimente) sare
  • Pentru sos:
  • 100 gr castravete proaspat
  • 250 ml iaurt dietetic
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • cateva cubulete ardei gras rosu pentru ornate (eventual putina menta uscata sau proaspata)
  • Mai este nevoie de:
  • ulei pentru prajit si un ou

Mod de preparare

Foile:
1. Se amesteca faina cu sare, se adauga 2 linguri de ulei sic ate putin apa calda si se framanta.
2. Aluatul se infasoara in folie si se da la frigider pentru 2 ore.

Umplutura:
1. Se calesc ceapa si usturoiul (tocate fin) in 3 linguri ulei de floarea soarelui.
2. Se adauga stevia (fideluta), ardeiul gras (cubulete fine) si condimentele.
3. Se stinge totul cu zeama de lamiae.
4. Se adauga carnea (taiata cubulete potrivite), 150ml apa si se lasa sa fiarba fara capac pana se evapora toata apa.
5. Se adauga bulionul si se lasa sa se raceasca totul.

Asamblare:
1. Se imparte aluatul in doua parti. Fiecare parte se intinde 20x42cm si se taie din fiecare fasii de 20x6cm. Vom avea aproximativ 14 fasii in final, rezultate din intregul aluat..
2. In dreptul capatului de sus al fiecarei fasii se aseaza cate o lingurita de umplutura. Marginile de aluat se pliaza in diagonala deasupra umpluturii si fasia se impatureste pe diagonala pana la capat.
3. Ultima latura se unge cu albusul batut, ca sa se lipeasca.
4. Trigoanele se rumenesc in ulei incins sau se ung cu galbenus si se coc in cuptor pana se rumenesc frumos (foc mediu).

Sosul:
1. Se da pe razatoare castravetele, se presara cu putina sare si se lasa 10minute.
2. Se stoarce castravetele si se amesteca cu iaurtul si catelul de usturoi trecut prin presa.
3. Se tine sosul la frigider pana la servire.
4. Se orneaza cu cubulete de ardei rosu si verdeata.
Se inmoaie calde in sos inainte de fiecare inghititura. (Se pot incalzi inainte in cuptorul cu microunde).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Gogosi a la Sidy
4
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Prajitura cu Mere si Iaurt
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Parteneri
Costite cu miere la cuptor
Bucataras.RO

Costite cu miere la cuptor

Costite cu miere la cuptor
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit