Trigoane cu Carne si Sos Grecesc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Trigoane cu Carne si Sos Grecesc

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri ulei
  • 110 ml apa calda
  • Pentru umplutura:
  • 250gr carne de vita fiarta
  • 2 cepe (una alba si una rosie)
  • 2 catei de usturoi
  • ardei gras rosu
  • 2 frunze de stevie
  • 1 lingura suc de lamiae
  • 1 lingura bulion
  • condimente (piper alb, cimbru, rozmarin, boia dulce, boia iute - in total o lingura rasa de condimente) sare
  • Pentru sos:
  • 100 gr castravete proaspat
  • 250 ml iaurt dietetic
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • cateva cubulete ardei gras rosu pentru ornate (eventual putina menta uscata sau proaspata)
  • Mai este nevoie de:
  • ulei pentru prajit si un ou

Mod de preparare

Foile:
1. Se amesteca faina cu sare, se adauga 2 linguri de ulei sic ate putin apa calda si se framanta.
2. Aluatul se infasoara in folie si se da la frigider pentru 2 ore.

Umplutura:
1. Se calesc ceapa si usturoiul (tocate fin) in 3 linguri ulei de floarea soarelui.
2. Se adauga stevia (fideluta), ardeiul gras (cubulete fine) si condimentele.
3. Se stinge totul cu zeama de lamiae.
4. Se adauga carnea (taiata cubulete potrivite), 150ml apa si se lasa sa fiarba fara capac pana se evapora toata apa.
5. Se adauga bulionul si se lasa sa se raceasca totul.

Asamblare:
1. Se imparte aluatul in doua parti. Fiecare parte se intinde 20x42cm si se taie din fiecare fasii de 20x6cm. Vom avea aproximativ 14 fasii in final, rezultate din intregul aluat..
2. In dreptul capatului de sus al fiecarei fasii se aseaza cate o lingurita de umplutura. Marginile de aluat se pliaza in diagonala deasupra umpluturii si fasia se impatureste pe diagonala pana la capat.
3. Ultima latura se unge cu albusul batut, ca sa se lipeasca.
4. Trigoanele se rumenesc in ulei incins sau se ung cu galbenus si se coc in cuptor pana se rumenesc frumos (foc mediu).

Sosul:
1. Se da pe razatoare castravetele, se presara cu putina sare si se lasa 10minute.
2. Se stoarce castravetele si se amesteca cu iaurtul si catelul de usturoi trecut prin presa.
3. Se tine sosul la frigider pana la servire.
4. Se orneaza cu cubulete de ardei rosu si verdeata.
Se inmoaie calde in sos inainte de fiecare inghititura. (Se pot incalzi inainte in cuptorul cu microunde).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.