Trigoane cu Carne si Sos Grecesc

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Pentru foi:
250 gr faina
1 lingurita de sare
2 linguri ulei
110 ml apa calda
Pentru umplutura:
250gr carne de vita fiarta
2 cepe (una alba si una rosie)
2 catei de usturoi
ardei gras rosu
2 frunze de stevie
1 lingura suc de lamiae
1 lingura bulion
condimente (piper alb, cimbru, rozmarin, boia dulce, boia iute - in total o lingura rasa de condimente) sare
Pentru sos:
100 gr castravete proaspat
250 ml iaurt dietetic
1 catel de usturoi
sare
cateva cubulete ardei gras rosu pentru ornate (eventual putina menta uscata sau proaspata)
Mai este nevoie de:
ulei pentru prajit si un ou

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Foile:
1. Se amesteca faina cu sare, se adauga 2 linguri de ulei sic ate putin apa calda si se framanta.
2. Aluatul se infasoara in folie si se da la frigider pentru 2 ore.

Umplutura:
1. Se calesc ceapa si usturoiul (tocate fin) in 3 linguri ulei de floarea soarelui.
2. Se adauga stevia (fideluta), ardeiul gras (cubulete fine) si condimentele.
3. Se stinge totul cu zeama de lamiae.
4. Se adauga carnea (taiata cubulete potrivite), 150ml apa si se lasa sa fiarba fara capac pana se evapora toata apa.
5. Se adauga bulionul si se lasa sa se raceasca totul.

Asamblare:
1. Se imparte aluatul in doua parti. Fiecare parte se intinde 20x42cm si se taie din fiecare fasii de 20x6cm. Vom avea aproximativ 14 fasii in final, rezultate din intregul aluat..
2. In dreptul capatului de sus al fiecarei fasii se aseaza cate o lingurita de umplutura. Marginile de aluat se pliaza in diagonala deasupra umpluturii si fasia se impatureste pe diagonala pana la capat.
3. Ultima latura se unge cu albusul batut, ca sa se lipeasca.
4. Trigoanele se rumenesc in ulei incins sau se ung cu galbenus si se coc in cuptor pana se rumenesc frumos (foc mediu).

Sosul:
1. Se da pe razatoare castravetele, se presara cu putina sare si se lasa 10minute.
2. Se stoarce castravetele si se amesteca cu iaurtul si catelul de usturoi trecut prin presa.
3. Se tine sosul la frigider pana la servire.
4. Se orneaza cu cubulete de ardei rosu si verdeata.
Se inmoaie calde in sos inainte de fiecare inghititura. (Se pot incalzi inainte in cuptorul cu microunde).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Trigoane cu Carne si Sos Grecesc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

stefy
•  23.12.2008 22:00:43

brava

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Trigoane cu Carne si Sos Grecesc