Scoici Saint Jacques Gratin

Complexitate
redusa
Scoici Saint Jacques Gratin

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • - 4 scoici Saint Jacques
  • - 1 catel de usturoi
  • - patrunjel verde
  • - pesmet
  • - parmezan ras
  • - sare
  • - piper
  • -ulei de masline extravirgin
  • - 1 lamaie
  • - 1/2 pahar de vin alb
  • - 1 lingurita de brandy
  • - supa
  • Pentru decor:
  • - 4 rosioare micute
  • - coaja de portocale
  • - otet balsamic

Mod de preparare

* Indicat ar fi sa folositi o supa de peste (daca preparati peste – tot ceea ce va ramane cand il curatati: cap, coada - ceea ce nu utilizati fierbeti impreuna cu o ceapa, 2 morcovi si putina telina si faceti o supa). Daca nu, pregatiti o simpla supa de legume.

Spalati bine scoicile inainte de toate, pastrand conchiliile (mare atentie la partea dintre conchilie si carne pentru ca acolo tinde sa ramana nisip).

Amestecati intr-un bol circa 8-10 linguri de pesmet cu usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, putina zeama de lamaie, sare, piper, vinul alb, un fir de ulei, 2-3 linguri de parmezan ras si supa. Trebuie sa obtineti o compozitie cremoasa, nu uscata, dar nici foarte lichida; trebuie sa fie oricum moale pentru ca in caz contrar riscati sa vi se usuce prea mult miezul scoicii la cuptor.

Intr-o tava puneti scoicile, acoperiti-le cu compozitia obtinuta. Mai puneti deasupra un fir de ulei si dati la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10-15 minute, pana ce le vedeti rumenite.

Pentru rosioare eu am procedat astfel: am pus intr-o olisoara apa la fiert, iar intr-un bol am pregatit gheata cu apa. Cand apa a inceput sa clocoteasca am introdus in apa rosioarele pentru 10-15 secunde, le-am scos si le-am pus in bolul cu gheata pentru alte 10-15 secunde. Datorita socului termic coaja rosiilor se va desface foarte usor de pe acestea. Le-am taiat apoi in 2, am scos samburii si le-am taiat felii. Daca le-as fi taiat apoi cubulete egale as fi obtinut un perfect concassè de rosii.

Am decojit o portocala cu un instrument de curatat cartofii si apoi cojile le-am taiat in fasii subtiri si le-am dat diverse forme. Exista si un instrument special cu care se pot face mult mai repede aceste fasii din coaja de lamaie sau portocala, dar eu inca nu il am (va fi una dintre viitoarele achizitii).

Am facut o reductie de otet balsamic si am servit scoicile mele decorate cu feliute de rosii, coaja de portocala si cateva picaturi de reductie de otet balsamic picurate pe farfurie. Va sfatuiesc sa puneti cateva felii de rosie si de jur imprejurul conchiliei, la baza acesteia pentru a stabiliza conchilia in farfurie, pentru a nu risca sa va alunece pana la masa.

Va recomand sa gustati acest aperitiv alaturi de un pahar de Chardonay.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Muffins cu inima de zmeura
Bucataras.RO

Muffins cu inima de zmeura

Fetita mea le adora,mai ales cand se ascunde in interior cate ceva placut pentru papilele gustative dar placute si pentru...

Muffins cu inima de zmeura
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola