Rulade de carne

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

muschi de porc/vitel , piept de curcan/pui
legume fierte: fasole verde, morcov
cabanos sau carnati
branza topita
muraturi: castraveti in otet, gogosari in otet
mustar, ou, condimente
aluat de foietaj
folie de aluminiu, ata de bumbac

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

4h
1. Un muschi de vitel sau porc se desface cu cutitul si se bate pana se obtine o foaie. Se taie dreptungiular.
2. Resturile care raman din foaie se toaca in blender si se amesteca cu 1
ou, 1 felie paine inmuiata in lapte, sare si condimentele preferate, 1 catel de usturoi eventual se adauga verdeata tocata.
3. Se firebe fasolea si morcovul care se taie bucati, respectiv bastonase.
4. Foaia de carne se unge cu mustar (aici mustar boabe), se aseaza un pat din compozitia de carne tocata, apoi legumele iar in mijloc o bucata de cabanos sau carnat de Cluj.
5. Se ruleaza foaia de carne se leaga cu ata si, pentru mai multa siguranta se impacheteaza in folie de aluminiu.
6. Se aseaza intr-o tava cu apa (pana la jumatatea foii), se da la cuptor cam 1h-1 1/2h. Daca este necesar, se completeaza cu apa in tava.
7. Se lasa sa se raceasca in folie.
8. Dupa ce se raceste se impacheteaza in foaie de foietaj (400gr), se unge cu 1 lingura de smantana apoi se da la cuptor (preincalzit) pana se rumeneste frumos aluatul.

Rulada cu carne de curcan:
Se procedeaza exact in acealasi mod ca pentru prima rulada; diferenta o constituie umplutura: branza topita, castraveti acri in otet, morcov fiert sau gogosar in otet.

P.S. Nu exista fotografii de la impachetarea in aluat...imi cer scuze.
Dupa ce se raceste foarte bine se taie felii si se aseaza pe platou acoperit cu verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rulade de carne" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

dynuuu
•  01.10.2009 23:18:29

foarete buna.......am incercat eu dar in alta varianta si in aluat foietaj arata foarte bine......

asa
•  26.11.2008 15:01:07

Arata fain ,numai ca eu nu as mai pune nici legume si nici carnati in interior. Nu e nevoie nici sa o infasori in aluat ,sta bine rulata dupa ce o scoti din cuptor.

Stella Damianou
•  24.05.2007 19:02:22

Nota 10! Aspectuoasa, gustoasa si nu foarte scumpa.

adi
•  17.05.2007 11:16:55

Onna - m-ai dat gata cu rulada asta ;)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rulade de carne