Rulade de carne

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Rulade de carne

Ingrediente

  • -muschi de porc/vitel , piept de curcan/pui
  • -legume fierte: fasole verde, morcov
  • -cabanos sau carnati
  • -branza topita
  • -muraturi: castraveti in otet, gogosari in otet
  • -mustar, ou, condimente
  • -aluat de foietaj
  • -folie de aluminiu, ata de bumbac

Mod de preparare

1. Un muschi de vitel sau porc se desface cu cutitul si se bate pana se obtine o foaie. Se taie dreptungiular.
2. Resturile care raman din foaie se toaca in blender si se amesteca cu 1
ou, 1 felie paine inmuiata in lapte, sare si condimentele preferate, 1 catel de usturoi eventual se adauga verdeata tocata.
3. Se firebe fasolea si morcovul care se taie bucati, respectiv bastonase.
4. Foaia de carne se unge cu mustar (aici mustar boabe), se aseaza un pat din compozitia de carne tocata, apoi legumele iar in mijloc o bucata de cabanos sau carnat de Cluj.
5. Se ruleaza foaia de carne se leaga cu ata si, pentru mai multa siguranta se impacheteaza in folie de aluminiu.
6. Se aseaza intr-o tava cu apa (pana la jumatatea foii), se da la cuptor cam 1h-1 1/2h. Daca este necesar, se completeaza cu apa in tava.
7. Se lasa sa se raceasca in folie.
8. Dupa ce se raceste se impacheteaza in foaie de foietaj (400gr), se unge cu 1 lingura de smantana apoi se da la cuptor (preincalzit) pana se rumeneste frumos aluatul.

Rulada cu carne de curcan:
Se procedeaza exact in acealasi mod ca pentru prima rulada; diferenta o constituie umplutura: branza topita, castraveti acri in otet, morcov fiert sau gogosar in otet.

P.S. Nu exista fotografii de la impachetarea in aluat...imi cer scuze.
Dupa ce se raceste foarte bine se taie felii si se aseaza pe platou acoperit cu verdeata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Tort cu nuca
Bucataras.RO

Tort cu nuca

Tort cu nuca
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!