Ingrediente
● muschi de porc/vitel , piept de curcan/pui |
● legume fierte: fasole verde, morcov |
● cabanos sau carnati |
● branza topita |
● muraturi: castraveti in otet, gogosari in otet |
● mustar, ou, condimente |
● aluat de foietaj |
● folie de aluminiu, ata de bumbac |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
4h
1. Un muschi de vitel sau porc se desface cu cutitul si se bate pana se obtine o foaie. Se taie dreptungiular.
2. Resturile care raman din foaie se toaca in blender si se amesteca cu 1
ou, 1 felie paine inmuiata in lapte, sare si condimentele preferate, 1 catel de usturoi eventual se adauga verdeata tocata.
3. Se firebe fasolea si morcovul care se taie bucati, respectiv bastonase.
4. Foaia de carne se unge cu mustar (aici mustar boabe), se aseaza un pat din compozitia de carne tocata, apoi legumele iar in mijloc o bucata de cabanos sau carnat de Cluj.
5. Se ruleaza foaia de carne se leaga cu ata si, pentru mai multa siguranta se impacheteaza in folie de aluminiu.
6. Se aseaza intr-o tava cu apa (pana la jumatatea foii), se da la cuptor cam 1h-1 1/2h. Daca este necesar, se completeaza cu apa in tava.
7. Se lasa sa se raceasca in folie.
8. Dupa ce se raceste se impacheteaza in foaie de foietaj (400gr), se unge cu 1 lingura de smantana apoi se da la cuptor (preincalzit) pana se rumeneste frumos aluatul.
Rulada cu carne de curcan:
Se procedeaza exact in acealasi mod ca pentru prima rulada; diferenta o constituie umplutura: branza topita, castraveti acri in otet, morcov fiert sau gogosar in otet.
P.S. Nu exista fotografii de la impachetarea in aluat...imi cer scuze.
Dupa ce se raceste foarte bine se taie felii si se aseaza pe platou acoperit cu verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulade de carne" nu uita sa ii faci un review.
2. Resturile care raman din foaie se toaca in blender si se amesteca cu 1
ou, 1 felie paine inmuiata in lapte, sare si condimentele preferate, 1 catel de usturoi eventual se adauga verdeata tocata.
3. Se firebe fasolea si morcovul care se taie bucati, respectiv bastonase.
4. Foaia de carne se unge cu mustar (aici mustar boabe), se aseaza un pat din compozitia de carne tocata, apoi legumele iar in mijloc o bucata de cabanos sau carnat de Cluj.
5. Se ruleaza foaia de carne se leaga cu ata si, pentru mai multa siguranta se impacheteaza in folie de aluminiu.
6. Se aseaza intr-o tava cu apa (pana la jumatatea foii), se da la cuptor cam 1h-1 1/2h. Daca este necesar, se completeaza cu apa in tava.
7. Se lasa sa se raceasca in folie.
8. Dupa ce se raceste se impacheteaza in foaie de foietaj (400gr), se unge cu 1 lingura de smantana apoi se da la cuptor (preincalzit) pana se rumeneste frumos aluatul.
Rulada cu carne de curcan:
Se procedeaza exact in acealasi mod ca pentru prima rulada; diferenta o constituie umplutura: branza topita, castraveti acri in otet, morcov fiert sau gogosar in otet.
P.S. Nu exista fotografii de la impachetarea in aluat...imi cer scuze.
Dupa ce se raceste foarte bine se taie felii si se aseaza pe platou acoperit cu verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulade de carne" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
asa
• 26.11.2008 15:01:07
Arata fain ,numai ca eu nu as mai pune nici legume si nici carnati in interior. Nu e nevoie nici sa o infasori in aluat ,sta bine rulata dupa ce o scoti din cuptor.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 01.10.2009 23:18:29
foarete buna.......am incercat eu dar in alta varianta si in aluat foietaj arata foarte bine......