Rulade de carne

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Rulade de carne

Ingrediente

  • -muschi de porc/vitel , piept de curcan/pui
  • -legume fierte: fasole verde, morcov
  • -cabanos sau carnati
  • -branza topita
  • -muraturi: castraveti in otet, gogosari in otet
  • -mustar, ou, condimente
  • -aluat de foietaj
  • -folie de aluminiu, ata de bumbac

Mod de preparare

1. Un muschi de vitel sau porc se desface cu cutitul si se bate pana se obtine o foaie. Se taie dreptungiular.
2. Resturile care raman din foaie se toaca in blender si se amesteca cu 1
ou, 1 felie paine inmuiata in lapte, sare si condimentele preferate, 1 catel de usturoi eventual se adauga verdeata tocata.
3. Se firebe fasolea si morcovul care se taie bucati, respectiv bastonase.
4. Foaia de carne se unge cu mustar (aici mustar boabe), se aseaza un pat din compozitia de carne tocata, apoi legumele iar in mijloc o bucata de cabanos sau carnat de Cluj.
5. Se ruleaza foaia de carne se leaga cu ata si, pentru mai multa siguranta se impacheteaza in folie de aluminiu.
6. Se aseaza intr-o tava cu apa (pana la jumatatea foii), se da la cuptor cam 1h-1 1/2h. Daca este necesar, se completeaza cu apa in tava.
7. Se lasa sa se raceasca in folie.
8. Dupa ce se raceste se impacheteaza in foaie de foietaj (400gr), se unge cu 1 lingura de smantana apoi se da la cuptor (preincalzit) pana se rumeneste frumos aluatul.

Rulada cu carne de curcan:
Se procedeaza exact in acealasi mod ca pentru prima rulada; diferenta o constituie umplutura: branza topita, castraveti acri in otet, morcov fiert sau gogosar in otet.

P.S. Nu exista fotografii de la impachetarea in aluat...imi cer scuze.
Dupa ce se raceste foarte bine se taie felii si se aseaza pe platou acoperit cu verdeata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia