Rulada in Crusta de Cascaval

Complexitate
redusa
Rulada in Crusta de Cascaval

Ingrediente

  • Pentru aprox 15 felii
  • -1 legatura ceapa verde, taiata rondele sau 1 ceapa, tocata marunt
  • -4 ciuperci mari, proaspete ( champignion / pleurotus) sau 3- 4 linguri ciuperci din conserva
  • -½ ardei rosu, taiat cubulete
  • -1 ardei gras verde, taiat cubulete
  • -1 lingura smantana
  • -½ legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -600 g carne de pui ( piept sau pulpe ori amestec ), trecuta prin masina de tocat carne
  • -2 linguri pesmet
  • -1 lingurita sare sau dupa gust
  • -¼ lingurita piper, proaspat macinat sau dupa gust
  • -400 g cascaval, ras
  • -4 oua
  • -ulei

Mod de preparare

Caliti ceapa in putin ulei incins, doar cat sa se inmoaie, fara sa o rumeniti.
Puneti ciupercile si caliti inca 5 min, amestecand ocazional.
Adaugati ardeiul gras, taiat cubulete si dunstuiti inca 3 min.
Inglobati smantana, putin piper si sare, amestecati si lasati 2-3 min sa fiarba, la foc mic.
Dati deoparte, puneti patrunjelul verde, omogenizati si lasati sa se raceasca.
Turnati peste carnea de pui tocata, impreuna cu pesmetul, potriviti gustul de sare, piper si lasati la indemana.

Separat, omogenizati bine cascavalul ras cu ouale.
Intindeti uniform amestecul intr-o tava potrivita, tapetata cu hartie de copt ce imbraca si marginile, astfel incat sa aveti un strat de cca 5-6 mm grosime
Dati la cuptor, pentru 10-15 min, la 180- 200 grade sau pana ce incepe sa se aureasca frumos.

Intre timp, pregatiti o coala de folie de aluminiu peste care puneti o coala de hartie de copt, mai mari ca dimensiune decat tava folosita si lasati-le suprapuse pe masa de lucru.

Scoateti tava din cuptor si cu grija, asa fierbinte, luati cu mainile hartia de copt din tava si rasturnati blatul de cascaval peste cele doua coli.
Indepartati repede hartia (se scoate usor, doar trageti de ea).
Puneti repede amestecul de carne pe marginea lunga a blatului de cascaval si dati-i forma de sul, lasand putin loc pe marginile laterale.
Formati repede rulada, cat timp blatul de cascaval este cald si sigilati capetele, indoind putin din bordurile laterale ca sa fie inchisa bine din toate partile.
Inveliti-o strans, intai in hartia de copt, apoi in folia de aluminiu, sigiland bine marginile. Repuneti rulada invelita in tava.
Dati din nou la cuptorul incins, pentru 30- 35 min, la 180 grade.
Scoateti pe un gratar, lasati sa se raceasca complet, apoi indepartati colile.

Serviti portionata in felii de grosimea dorita.

* Perfecta ca aperitiv, mancare sau langa preparate din carne.
** Puteti face cu ea si sandwich-uri. Un inlocuitor bun si sanatos al mezelurilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
2
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
5
Carte de bucate

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa