Rulada in Crusta de Cascaval

Complexitate
redusa
Rulada in Crusta de Cascaval

Ingrediente

  • Pentru aprox 15 felii
  • -1 legatura ceapa verde, taiata rondele sau 1 ceapa, tocata marunt
  • -4 ciuperci mari, proaspete ( champignion / pleurotus) sau 3- 4 linguri ciuperci din conserva
  • -½ ardei rosu, taiat cubulete
  • -1 ardei gras verde, taiat cubulete
  • -1 lingura smantana
  • -½ legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -600 g carne de pui ( piept sau pulpe ori amestec ), trecuta prin masina de tocat carne
  • -2 linguri pesmet
  • -1 lingurita sare sau dupa gust
  • -¼ lingurita piper, proaspat macinat sau dupa gust
  • -400 g cascaval, ras
  • -4 oua
  • -ulei

Mod de preparare

Caliti ceapa in putin ulei incins, doar cat sa se inmoaie, fara sa o rumeniti.
Puneti ciupercile si caliti inca 5 min, amestecand ocazional.
Adaugati ardeiul gras, taiat cubulete si dunstuiti inca 3 min.
Inglobati smantana, putin piper si sare, amestecati si lasati 2-3 min sa fiarba, la foc mic.
Dati deoparte, puneti patrunjelul verde, omogenizati si lasati sa se raceasca.
Turnati peste carnea de pui tocata, impreuna cu pesmetul, potriviti gustul de sare, piper si lasati la indemana.

Separat, omogenizati bine cascavalul ras cu ouale.
Intindeti uniform amestecul intr-o tava potrivita, tapetata cu hartie de copt ce imbraca si marginile, astfel incat sa aveti un strat de cca 5-6 mm grosime
Dati la cuptor, pentru 10-15 min, la 180- 200 grade sau pana ce incepe sa se aureasca frumos.

Intre timp, pregatiti o coala de folie de aluminiu peste care puneti o coala de hartie de copt, mai mari ca dimensiune decat tava folosita si lasati-le suprapuse pe masa de lucru.

Scoateti tava din cuptor si cu grija, asa fierbinte, luati cu mainile hartia de copt din tava si rasturnati blatul de cascaval peste cele doua coli.
Indepartati repede hartia (se scoate usor, doar trageti de ea).
Puneti repede amestecul de carne pe marginea lunga a blatului de cascaval si dati-i forma de sul, lasand putin loc pe marginile laterale.
Formati repede rulada, cat timp blatul de cascaval este cald si sigilati capetele, indoind putin din bordurile laterale ca sa fie inchisa bine din toate partile.
Inveliti-o strans, intai in hartia de copt, apoi in folia de aluminiu, sigiland bine marginile. Repuneti rulada invelita in tava.
Dati din nou la cuptorul incins, pentru 30- 35 min, la 180 grade.
Scoateti pe un gratar, lasati sa se raceasca complet, apoi indepartati colile.

Serviti portionata in felii de grosimea dorita.

* Perfecta ca aperitiv, mancare sau langa preparate din carne.
** Puteti face cu ea si sandwich-uri. Un inlocuitor bun si sanatos al mezelurilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Prajitura Budapesta
3
Dulciuri

Prajitura Budapesta

Prajitura Budapesta
Saleuri cu cascaval
4
Aperitive

Saleuri cu cascaval

Saleuri cu cascaval
Taitei de casa
5
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Parteneri
Supa cu carne de rata si galuste de gris
Bucataras.RO

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Prajitura pufoasa cu branza
Culinar.RO

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere