Rulada din Carne Tocata de Pui in Aluat

Complexitate
redusa
Rulada din Carne Tocata de Pui in Aluat

Ingrediente

  • Aluat
  • -12 g drojdie proaspata
  • -2 lingurite zahar
  • -100 ml lapte, caldut
  • -2- 3 picuri de otet
  • -1 lingurita rasa sare
  • -1 galbenus
  • -100 g unt, moale
  • -faina alba
  • Umplutura
  • -2 albusuri
  • -500 g carne de pui, tocata
  • -condiment pentru pui
  • -piper, proaspat macinat
  • -1 ceapa mica, tocata marunt
  • -250- 300 g ciuperci proaspete, feliate
  • -½ ardei rosu, taiat cubulete
  • -1 ardei gras verde, taiat cubulete
  • -1 cub / lingura unt
  • -ulei
  • -sare
  • -cascaval si / sau parmezan, ras
  • -1 legatura ceapa verde, tocata rondele
  • -½ legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -3 oua fierte tari, curatate de coaja
  • -1 carnat proaspat de porc, usor afumat, mai gros
  • -vin / apa, optional
  • -pesmet
  • -faina
  • -boia dulce
  • -piper cayen / boia iute
  • -condiment pentru pui
  • -piper negru, proaspat macinat
  • -oregano, uscat
  • Altele
  • -1 ou usor batut, pentru uns foaia de aluat (inainte de pozitionarea ruladei de carne)
  • -1 galbenus usor batut + 1 lingurita lapte, pentru finisat
  • -mac, optional

Mod de preparare

Umplutura
Bateti albusurile cu o furculita.
Framantati carnea tocata cu ½ albus batut (cca 1 lingura), impreuna cu condimentul pentru pui si piper, dupa gust. Dati deoparte sa se intrepatrunda aromele..
Separat, caliti ceapa, ciupercile si ardeiul in amestecul de unt si putin ulei, pana ce legumele se inmoaie.
Lasati la racit, apoi inglobati restul de albusuri batute, 1 lingurita faina, sare, piper, dupa gust. Omogenizati bine si dati la rece sa se solidifice.

Aluat
Alifiati drojdia cu 1 lingurita zahar, dizolvati in 3 linguri lapte caldut si 2- 3 stropi de otet, apoi lasati sa creasca 10 min.
Separat, intr-un bol, bateti energic cu telul para, restul de laptele caldut, sarea, 1 lingurita zahar, galbenusul, untul moale, apoi puneti in ploaie o parte din faina, pana obtineti o crema groasa.
Inglobati drojdia crescuta.
Adaugand faina, framantati cu mana un aluat ce se desprinde de vas si mana.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece.

Pregatiti o folie de aluminiu mai lunga, ungeti-o la un capat cu putin ulei si puneti peste partea unsa amestecul de carne, in strat uniform, in grosime de cca 1 cm, realizand o foaie.
Pentru a intinde carnea ajutati-va de palmele umezite mereu.
Repartizati deasupra, uniform, in strat, intai amestecul cu ciuperci, apoi cascavalul, urmat de ceapa verde si patrunjel.
Radeti deasupra 1 ou fiert.
Pozitionati in marginea foii de carne carnatul si 2 oua fierte si formati rulada ajutandu-va de folia de aluminiu. Infasurati strans si de cateva ori folia peste rulada si sigilati bine capetele.
Transferati intr-o tigaie cu putin ulei incins si frigeti rapid pe toate partile, la foc mare, pentru a “ sigila “ rulada. Intre timp, puteti sa o stropiti cu putin vin sau apa. Lasati la racit.

Mix
Preparati prin amestecare un mix format din pesmet, faina, boia dulce, piper cayen / boia iute, condiment de pui, piper negru si oregano uscat.
Indepartati folia de pe rulada si tavaliti-o de mai multe ori prin mix-ul obtinut.
Mutati-o din nou in tigaia cu grasime incinsa si prajiti repede, de jur- imprejur, pana ce se rumeneste frumos. Dati din nou la racit.

Intindeti o foaie de aluat pe planul de lucru usor infainat, groasa de 0, 7- 1 cm.
Rulati-o sub forma de sul, apoi intindeti-o din nou intr-o foaie, aproximativ egala cu prima.
Pliati partea dreapta, respectiv stanga pana pe mijlocul foii, astfel incat marginile sa se uneasca.
Repetati plierea cu aluatul ramas pe masa (pliati partea dreapta, respectiv stanga pana pe mijloc, astfel incat marginile sa se uneasca).
Aduceti ¾ din partea dreapta a aluatului peste ¼ ramasa pe masa, pliati 2/4 din partea stanga a aluatului peste patrimea de pe masa si la sfarsit aduceti aluatul din partea dreapta peste patrimea de pe masa (veti avea 3 indoituri si 4 sferturi de aluat pliat unul peste altul- vezi foto).
Intindeti in foaie aluatul pliat, aprox. De aceeasi lungime cu a ruladei de carne si latimea de 3 ori mai mare decat grosimea ei.

Pensulati foaia cu 1 ou batut si pozitionati ruloul rece pe centru.
Taiati marginile foii, in fasii oblice, deoparte si alta a ruloului.
Aduceti fasiile pe rand, din dreapta si stanga, deasupra ruladei, suprapunand putin capetele si realizand o impletitura.
* Daca acestea se seprapun prea mult una peste alta, inainte de a incepe sa faceti impletitura, taiati din lungimea fasiilor.
Transferati intr-o tava de cozonac captusita cu hartie de copt, ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingurita de lapte caldut si presarati deasupra cu mac (optional).
Dati la cuptorul incins pentru 25- 35 min, la 180 grade sau pana ce rulada este coapta si frumos rumenita.
Lasati la racit pe un gratar.

Serviti feliata ca aperitiv sau ca fel principal, alaturand o garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata
Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in...

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
1
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Papricas de Cartofi cu Pui
4
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Desert prajitura cu mere si bezea
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere si bezea

Mie intotdeauna mi-a placut combinatia de mere si scortisoara, parca aduce a toamna, a ploaie si vreme rece. Ce-ar fi sa ne...

Desert prajitura cu mere si bezea
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Culinar.RO

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia