Rulada din Carne Tocata de Pui in Aluat

Complexitate
redusa
Rulada din Carne Tocata de Pui in Aluat

Ingrediente

  • Aluat
  • -12 g drojdie proaspata
  • -2 lingurite zahar
  • -100 ml lapte, caldut
  • -2- 3 picuri de otet
  • -1 lingurita rasa sare
  • -1 galbenus
  • -100 g unt, moale
  • -faina alba
  • Umplutura
  • -2 albusuri
  • -500 g carne de pui, tocata
  • -condiment pentru pui
  • -piper, proaspat macinat
  • -1 ceapa mica, tocata marunt
  • -250- 300 g ciuperci proaspete, feliate
  • -½ ardei rosu, taiat cubulete
  • -1 ardei gras verde, taiat cubulete
  • -1 cub / lingura unt
  • -ulei
  • -sare
  • -cascaval si / sau parmezan, ras
  • -1 legatura ceapa verde, tocata rondele
  • -½ legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -3 oua fierte tari, curatate de coaja
  • -1 carnat proaspat de porc, usor afumat, mai gros
  • -vin / apa, optional
  • -pesmet
  • -faina
  • -boia dulce
  • -piper cayen / boia iute
  • -condiment pentru pui
  • -piper negru, proaspat macinat
  • -oregano, uscat
  • Altele
  • -1 ou usor batut, pentru uns foaia de aluat (inainte de pozitionarea ruladei de carne)
  • -1 galbenus usor batut + 1 lingurita lapte, pentru finisat
  • -mac, optional

Mod de preparare

Umplutura
Bateti albusurile cu o furculita.
Framantati carnea tocata cu ½ albus batut (cca 1 lingura), impreuna cu condimentul pentru pui si piper, dupa gust. Dati deoparte sa se intrepatrunda aromele..
Separat, caliti ceapa, ciupercile si ardeiul in amestecul de unt si putin ulei, pana ce legumele se inmoaie.
Lasati la racit, apoi inglobati restul de albusuri batute, 1 lingurita faina, sare, piper, dupa gust. Omogenizati bine si dati la rece sa se solidifice.

Aluat
Alifiati drojdia cu 1 lingurita zahar, dizolvati in 3 linguri lapte caldut si 2- 3 stropi de otet, apoi lasati sa creasca 10 min.
Separat, intr-un bol, bateti energic cu telul para, restul de laptele caldut, sarea, 1 lingurita zahar, galbenusul, untul moale, apoi puneti in ploaie o parte din faina, pana obtineti o crema groasa.
Inglobati drojdia crescuta.
Adaugand faina, framantati cu mana un aluat ce se desprinde de vas si mana.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece.

Pregatiti o folie de aluminiu mai lunga, ungeti-o la un capat cu putin ulei si puneti peste partea unsa amestecul de carne, in strat uniform, in grosime de cca 1 cm, realizand o foaie.
Pentru a intinde carnea ajutati-va de palmele umezite mereu.
Repartizati deasupra, uniform, in strat, intai amestecul cu ciuperci, apoi cascavalul, urmat de ceapa verde si patrunjel.
Radeti deasupra 1 ou fiert.
Pozitionati in marginea foii de carne carnatul si 2 oua fierte si formati rulada ajutandu-va de folia de aluminiu. Infasurati strans si de cateva ori folia peste rulada si sigilati bine capetele.
Transferati intr-o tigaie cu putin ulei incins si frigeti rapid pe toate partile, la foc mare, pentru a “ sigila “ rulada. Intre timp, puteti sa o stropiti cu putin vin sau apa. Lasati la racit.

Mix
Preparati prin amestecare un mix format din pesmet, faina, boia dulce, piper cayen / boia iute, condiment de pui, piper negru si oregano uscat.
Indepartati folia de pe rulada si tavaliti-o de mai multe ori prin mix-ul obtinut.
Mutati-o din nou in tigaia cu grasime incinsa si prajiti repede, de jur- imprejur, pana ce se rumeneste frumos. Dati din nou la racit.

Intindeti o foaie de aluat pe planul de lucru usor infainat, groasa de 0, 7- 1 cm.
Rulati-o sub forma de sul, apoi intindeti-o din nou intr-o foaie, aproximativ egala cu prima.
Pliati partea dreapta, respectiv stanga pana pe mijlocul foii, astfel incat marginile sa se uneasca.
Repetati plierea cu aluatul ramas pe masa (pliati partea dreapta, respectiv stanga pana pe mijloc, astfel incat marginile sa se uneasca).
Aduceti ¾ din partea dreapta a aluatului peste ¼ ramasa pe masa, pliati 2/4 din partea stanga a aluatului peste patrimea de pe masa si la sfarsit aduceti aluatul din partea dreapta peste patrimea de pe masa (veti avea 3 indoituri si 4 sferturi de aluat pliat unul peste altul- vezi foto).
Intindeti in foaie aluatul pliat, aprox. De aceeasi lungime cu a ruladei de carne si latimea de 3 ori mai mare decat grosimea ei.

Pensulati foaia cu 1 ou batut si pozitionati ruloul rece pe centru.
Taiati marginile foii, in fasii oblice, deoparte si alta a ruloului.
Aduceti fasiile pe rand, din dreapta si stanga, deasupra ruladei, suprapunand putin capetele si realizand o impletitura.
* Daca acestea se seprapun prea mult una peste alta, inainte de a incepe sa faceti impletitura, taiati din lungimea fasiilor.
Transferati intr-o tava de cozonac captusita cu hartie de copt, ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingurita de lapte caldut si presarati deasupra cu mac (optional).
Dati la cuptorul incins pentru 25- 35 min, la 180 grade sau pana ce rulada este coapta si frumos rumenita.
Lasati la racit pe un gratar.

Serviti feliata ca aperitiv sau ca fel principal, alaturand o garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia