Rulada din Carne Tocata de Pui in Aluat

Complexitate
redusa
Rulada din Carne Tocata de Pui in Aluat

Ingrediente

  • Aluat
  • -12 g drojdie proaspata
  • -2 lingurite zahar
  • -100 ml lapte, caldut
  • -2- 3 picuri de otet
  • -1 lingurita rasa sare
  • -1 galbenus
  • -100 g unt, moale
  • -faina alba
  • Umplutura
  • -2 albusuri
  • -500 g carne de pui, tocata
  • -condiment pentru pui
  • -piper, proaspat macinat
  • -1 ceapa mica, tocata marunt
  • -250- 300 g ciuperci proaspete, feliate
  • -½ ardei rosu, taiat cubulete
  • -1 ardei gras verde, taiat cubulete
  • -1 cub / lingura unt
  • -ulei
  • -sare
  • -cascaval si / sau parmezan, ras
  • -1 legatura ceapa verde, tocata rondele
  • -½ legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -3 oua fierte tari, curatate de coaja
  • -1 carnat proaspat de porc, usor afumat, mai gros
  • -vin / apa, optional
  • -pesmet
  • -faina
  • -boia dulce
  • -piper cayen / boia iute
  • -condiment pentru pui
  • -piper negru, proaspat macinat
  • -oregano, uscat
  • Altele
  • -1 ou usor batut, pentru uns foaia de aluat (inainte de pozitionarea ruladei de carne)
  • -1 galbenus usor batut + 1 lingurita lapte, pentru finisat
  • -mac, optional

Mod de preparare

Umplutura
Bateti albusurile cu o furculita.
Framantati carnea tocata cu ½ albus batut (cca 1 lingura), impreuna cu condimentul pentru pui si piper, dupa gust. Dati deoparte sa se intrepatrunda aromele..
Separat, caliti ceapa, ciupercile si ardeiul in amestecul de unt si putin ulei, pana ce legumele se inmoaie.
Lasati la racit, apoi inglobati restul de albusuri batute, 1 lingurita faina, sare, piper, dupa gust. Omogenizati bine si dati la rece sa se solidifice.

Aluat
Alifiati drojdia cu 1 lingurita zahar, dizolvati in 3 linguri lapte caldut si 2- 3 stropi de otet, apoi lasati sa creasca 10 min.
Separat, intr-un bol, bateti energic cu telul para, restul de laptele caldut, sarea, 1 lingurita zahar, galbenusul, untul moale, apoi puneti in ploaie o parte din faina, pana obtineti o crema groasa.
Inglobati drojdia crescuta.
Adaugand faina, framantati cu mana un aluat ce se desprinde de vas si mana.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece.

Pregatiti o folie de aluminiu mai lunga, ungeti-o la un capat cu putin ulei si puneti peste partea unsa amestecul de carne, in strat uniform, in grosime de cca 1 cm, realizand o foaie.
Pentru a intinde carnea ajutati-va de palmele umezite mereu.
Repartizati deasupra, uniform, in strat, intai amestecul cu ciuperci, apoi cascavalul, urmat de ceapa verde si patrunjel.
Radeti deasupra 1 ou fiert.
Pozitionati in marginea foii de carne carnatul si 2 oua fierte si formati rulada ajutandu-va de folia de aluminiu. Infasurati strans si de cateva ori folia peste rulada si sigilati bine capetele.
Transferati intr-o tigaie cu putin ulei incins si frigeti rapid pe toate partile, la foc mare, pentru a “ sigila “ rulada. Intre timp, puteti sa o stropiti cu putin vin sau apa. Lasati la racit.

Mix
Preparati prin amestecare un mix format din pesmet, faina, boia dulce, piper cayen / boia iute, condiment de pui, piper negru si oregano uscat.
Indepartati folia de pe rulada si tavaliti-o de mai multe ori prin mix-ul obtinut.
Mutati-o din nou in tigaia cu grasime incinsa si prajiti repede, de jur- imprejur, pana ce se rumeneste frumos. Dati din nou la racit.

Intindeti o foaie de aluat pe planul de lucru usor infainat, groasa de 0, 7- 1 cm.
Rulati-o sub forma de sul, apoi intindeti-o din nou intr-o foaie, aproximativ egala cu prima.
Pliati partea dreapta, respectiv stanga pana pe mijlocul foii, astfel incat marginile sa se uneasca.
Repetati plierea cu aluatul ramas pe masa (pliati partea dreapta, respectiv stanga pana pe mijloc, astfel incat marginile sa se uneasca).
Aduceti ¾ din partea dreapta a aluatului peste ¼ ramasa pe masa, pliati 2/4 din partea stanga a aluatului peste patrimea de pe masa si la sfarsit aduceti aluatul din partea dreapta peste patrimea de pe masa (veti avea 3 indoituri si 4 sferturi de aluat pliat unul peste altul- vezi foto).
Intindeti in foaie aluatul pliat, aprox. De aceeasi lungime cu a ruladei de carne si latimea de 3 ori mai mare decat grosimea ei.

Pensulati foaia cu 1 ou batut si pozitionati ruloul rece pe centru.
Taiati marginile foii, in fasii oblice, deoparte si alta a ruloului.
Aduceti fasiile pe rand, din dreapta si stanga, deasupra ruladei, suprapunand putin capetele si realizand o impletitura.
* Daca acestea se seprapun prea mult una peste alta, inainte de a incepe sa faceti impletitura, taiati din lungimea fasiilor.
Transferati intr-o tava de cozonac captusita cu hartie de copt, ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingurita de lapte caldut si presarati deasupra cu mac (optional).
Dati la cuptorul incins pentru 25- 35 min, la 180 grade sau pana ce rulada este coapta si frumos rumenita.
Lasati la racit pe un gratar.

Serviti feliata ca aperitiv sau ca fel principal, alaturand o garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
Bucataras.RO

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pentru ca implinesc 800 de retete trebuia sa sarbatoresc cu un tort. Unul de post, cu gust intens de ciocolata si aroma de...

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!