Rulada de Ficat cu Menta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat de foietaj gata preparat 1 pachet
  • Ficat 1 Kg
  • Ceapa 1 buc potrivita
  • Usturoi 3-4 catei
  • Patrunjel 2 lagaturi
  • Menta verde 1 pumn
  • Sare 2 lingurite
  • Piper 1 lingurita
  • Boia iute de ardei 1 lingurita
  • Oua 2 buc
  • Ulei 50 ml
  • Vin rosu sec 1 pahar

Mod de preparare

Ficatul se fierbe timp de cca. 15 min., timp in care se spumeaza.

Intre timp se pregateste ceapa, usturoiul, patrunjelul, menta, adica se curata, se spala, se scurg.
Dupa fierbere, ficatul se taie bucatele si se da prin masina de tocat carne impreuna cu ceapa, usturoiul si patrunjelul.

Amestecul tocat se da la foc slab, cu putin ulei si se caleste pana se elimina apa.
Dupa calire, compozitia se amesteca bine cu sarea, piperul, boiaua, menta tocata marunt si ouale.
Din sulul de foietaj se desfac numai cate 2-3 foi, se aseaza pe masa, se aseaza o cantitate potrivita din amestec pe marginea patului de foietaj si se ruleaza ca o clatita (se formeaza rulade).

Pe o tava de cuptor, se aseaza hartie de copt care se unge cu ulei.
Se aseaza ruladele formate in tava, se ung pe deasupra cu ulei si se da la cuptorul incins la 180 grd.

Pentru 30 minute, pana se rumeneste usor (auriu).
Dupa ce se scoate din cuptor, ruladele se acopera cu o carpa din bumbac, curata, inmuiata in vin rosu, pret de circa 15 min.

Se poate servi fierbinte sau rece, taiata in felii, simpla sau cu diverse sosuri (Ketchup etc.)

Daca la masa se estimeaza ca se va servi bere, carpa poate fi inmuiata cu bere in loc de vin.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.