Rulada de Ficat cu Menta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat de foietaj gata preparat 1 pachet
  • Ficat 1 Kg
  • Ceapa 1 buc potrivita
  • Usturoi 3-4 catei
  • Patrunjel 2 lagaturi
  • Menta verde 1 pumn
  • Sare 2 lingurite
  • Piper 1 lingurita
  • Boia iute de ardei 1 lingurita
  • Oua 2 buc
  • Ulei 50 ml
  • Vin rosu sec 1 pahar

Mod de preparare

Ficatul se fierbe timp de cca. 15 min., timp in care se spumeaza.

Intre timp se pregateste ceapa, usturoiul, patrunjelul, menta, adica se curata, se spala, se scurg.
Dupa fierbere, ficatul se taie bucatele si se da prin masina de tocat carne impreuna cu ceapa, usturoiul si patrunjelul.

Amestecul tocat se da la foc slab, cu putin ulei si se caleste pana se elimina apa.
Dupa calire, compozitia se amesteca bine cu sarea, piperul, boiaua, menta tocata marunt si ouale.
Din sulul de foietaj se desfac numai cate 2-3 foi, se aseaza pe masa, se aseaza o cantitate potrivita din amestec pe marginea patului de foietaj si se ruleaza ca o clatita (se formeaza rulade).

Pe o tava de cuptor, se aseaza hartie de copt care se unge cu ulei.
Se aseaza ruladele formate in tava, se ung pe deasupra cu ulei si se da la cuptorul incins la 180 grd.

Pentru 30 minute, pana se rumeneste usor (auriu).
Dupa ce se scoate din cuptor, ruladele se acopera cu o carpa din bumbac, curata, inmuiata in vin rosu, pret de circa 15 min.

Se poate servi fierbinte sau rece, taiata in felii, simpla sau cu diverse sosuri (Ketchup etc.)

Daca la masa se estimeaza ca se va servi bere, carpa poate fi inmuiata cu bere in loc de vin.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia