Prune Caramelizate pe Pat de Brie

Complexitate
redusa
Prune Caramelizate pe Pat de Brie

Ingrediente

  • 2 prune
  • 2 linguri de zahar brun (nu din cel light)
  • 1 lingura de sus de portocale proaspat stors
  • un praf de sare
  • un praf de rosmarin uscat si pisat foarte fin
  • un pachet mic de branza brie

Mod de preparare

Se iau prunele, se spala si se taie in doua, se scoate samburele si se taie apoi in forma de evantai. Se pune intr-o tigaie sucul de portocala proaspat stors, peste el se adauga zaharul brun, se incalzeste bine. Se adauga prunele taiate si se prajesc pana la caramelizare, intoacandu-se odata.

Atentie ele se fac repede. Se pun deoparte sa se raceasca. Dupa racirea lor, se scoate de la frigider branza brie, sa taie un capac si apoi se aranjeaza prunele deasupra. Capacul taiat se tine pentru alta folosire.
Se pune brie-ul pe o tava de sticla termorezistenta si se da la cuptorul preancalzit la temperatura mare.

Se tine la cuptor circa 15 minute (poate si mai putin) se scoate. Se lasa in tava pana se raceste, dupa care se presara un praf de sare si unul de rosmarin deasupra si se pune pe tava de servire. Este un aperitiv super bun, cu trecere mare la oaspeti si in special la cei mari iubitori de branzeturi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii
Bucataras.RO

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

  Este o mâncare delicioasă, ușor de făcut și care se poate servi și rece, la micul dejun sau la cină....

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola