Placintele de Malai cu Ciuperci si Cascaval

Complexitate
redusa
Placintele de Malai cu Ciuperci si Cascaval

Ingrediente

  • 200-300 gr malai
  • 100 gr unt
  • 100-150 gr mozzarella (sal alta branza care se topeste) sare
  • 1 ceapa mijlocie
  • 6-7 ciuperci mai maricele
  • marar dupa gust
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi bine pisati
  • putin ulei pentru ciuperci
  • 100-150 ml vin alb
  • pesmet sau Panko
  • cascaval pentru servit (optional)
  • smantana sau iaurt pentru servit (optional)

Mod de preparare

Se curata si se spala ciupercile si ceapa dupa care se toaca ceapa iar ciupercile se feliaza. In putin ulei, intr-o tigaie se pune ulei (masline, cocos, palmier, sau de care doriti) si se caleste ceapa tocata dupa care se adauga peste ea, ciupercile.

Se calesc pret de cateva minute, se adauga sare si piper si vinul dupa care se lasa la fiert pana scade tot lichidul. La sfarsit se adauga usturoiul pisat si se ia de pe foc.

In timp cat pregatim ciupercile punem la foc un vas cu apa si sare in care vom pregati mamaliga. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam in ploaie malaiul, batand cu telul mereu sa nu se faca cocoloase. Trebuie sa obtinem o mamaliga groasa. Lasam la fiert si cand este gata adaugam in mamaliga untul feliat, amestecam bine pentru lichefierea lui dupa care adaugam cascavalul ras si amestecam din nou. Dregem de sare daca este cazul.

Dupa omogenizare, trebuie sa avem o mamaliga putin mai vartoasa pentru a se putea modela mai tarziu.
Se lasa la racit si din cand in cand mai invartim in ea cu o lingura de lemn pentru a sperge pojghita care se formeaza.

Cand este rece se ia cu lingura putina mamaliga, se aseaza in palma stanga si cu degetul aratator de la mana dreapta facem o adancitura in care vom pune putin din ciupercile pregatite din timp. Peste ele vom adauga inca un strat de mamaliga si vom forma bile.

Daca mamaliga este moale nu se va putea lucra cu ea (eu am facut-o ceva mai moale si placintelele s-au latit in cuptor prea mult). La modelarea bilelor se va avea in vedere umezirea palmilor cu apa, in caz contrar se vor lipi de mana.

Pe o farfurie se pune pesmet si fiecare bila formata se va tavali prin pesmet dupa care se pune pe o tava captusita cu hartie de copt.

Daca doriti varianta originala atunci bilele de malai se pot da prin ou batut, prin pesmet iar ou batut si inca odata prin pesmet dupa care se vor praji in mult ulei, la foc iute, exact atata cat sa aureasca pesmetul dar sa nu dea timp mamaligii sa se inmoaie prea tare.

Daca folositi varianta cuptorului, atunci bilutele se vor pune sub gratar (broil) pentru a prinde repede crusta aurie.

Se servesc calde cu branza presarata deasupra si smantana sau iaurt si se decoreaza cu patrunjel tocat
Noi am servit cu iaurt de casa (am incercat si aici sa mai tai putin din ingrdientele calorice).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Parfait de mure, pe pat de biscuiti cu migdale
Bucataras.RO

Parfait de mure, pe pat de biscuiti cu migdale

Parfait-Perfect! Asa il numesc. Ar fi util un aparat de facut inghetata, pentru cele mai bune rezultate. Se poate prepara cu...

Parfait de mure, pe pat de biscuiti cu migdale
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola