Placinta aperitiv cu malai alb

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta aperitiv cu malai alb

Ingrediente

  • -1 cana iaurt de casa-300 ml
  • -1 cana faina de grau
  • -1 cana faina de porumb alb (malai)
  • -1 ardei mare rosu
  • -3 oua
  • -3 linguri ulei
  • -1 lingurita condiment cu gust de legume
  • -sare dupa gust
  • -200 gr cascaval
  • -1 lingurita cimbru
  • -1 plic praf de copt
  • -25 gr unt
  • -1 bucata de carnati afumati

Mod de preparare

Intr-un vas, se pune faina de grau, faina de porumb, sare, condiment, cascavalul dat prin razatoare, carnatii taiati bucati mici, ardeiul rosu tocat cubulete, praful de copt, cimbru si se omogenizeaza usor cu o spatula.
In vasul de la robot, se pun ouale si se incepe mixarea, se adauga pe rand, uleiul, laptele batut si se mixeaza bine, apoi se toarna compozitia peste amestecul uscat. Se omogenizeaza cu spatula usor si se toarna intr-o tava rotunda care a fost unsa cu unt si presarata cu faina de grau. Se da tava la cuptorul incalzit deja, pentru circa o ora. Cand mirosul te da gata si se rumeneste usor pe margini, este semn ca placinta noastra este gata.

Se scoate tava din cuptor, se da cu cutitul pe margini sa se dezlipeasca usor, se pune un platou peste tava si se rastoarna. A se taia dupa ce se racoreste.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cartofi cu bacon la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi cu bacon la cuptor

Cartofi cu bacon la cuptor
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola