Acest aperitiv e ușor de pregatit și se poate consuma nu neapărat la micul dejun, merge și ca o gustare între mese...e o interpretare proprie a unei rețete clasice de "pancakes" sau, mai pe românește," clătite americane"!
Pentru clătite, tocam marunt ardeiul, ceapa, făina o cernem cu praful de copt, adăugăm ouăle, laptele, amestecăm bine, apoi restul ingredientelor, sare și piper dupa gust.
Dacă compoziția e prea densă, mai adăugăm puțin lapte, cum am procedat și eu.
Încingem o tigaie antiaderenta, o ungem cu puțin ulei, coacem în tranșe clătitele cca. 2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Punem cam câte 2 linguri din compoziție odată.
După ce sunt gata, decupam cercuri cu o formă rotundă, pe care le ornam cu cremă de avocado, cu un șpriț cu vârf stelat .
Pentru crema de avocado, curățam avocado, scoatem miezul copt și îl pasam cu restul ingredientelor, până rezultă o cremă fină cu care ornam clătitele.
Adăugam roșii cherry feliate și măsline verzi.
Poftă bună!
Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataCiorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataVa prezint prajitura din care gusti o bucatica si mananci apoi pe nerasuflate toata tava....cu aluatul...
Prajitura cu branza dulce si stafideRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii