Grissini de Chimen cu Crema de Morcovi si Sos de Branza

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Grissini de Chimen cu Crema de Morcovi si Sos de Branza

Ingrediente

  • Pt grissini:
  • 900 g faina
  • 50 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 2 lingurite sare
  • 50 g chimen
  • 350 ml apa calduta
  • 200 ml ulei de masline
  • Pt crema de morcovi:
  • 500 g morcovi
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • nucsoara
  • 30 ml ulei de masline
  • Pt sos de branza:
  • 150 g branza de burduf sau cas framantat
  • 100 g smantana grasa
  • 4 catei de usturoi

Mod de preparare

Grissini:
Se dizolva drojdia cu zaharul. Faina se cerne si se framanta cu toate ingredientele un aluat (trebuie framantat cam 10 minute, pana devine un aluat elastic). Se lasa la caldura aproximativ o ora.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se pregatesc niste tavi cu hartie sau hartie cerata. Aluatul se intinde si se taie fasii de aproximativ 2 cm latime si 0, 5 cm inaltime. Lungimea se lasa dupa gustul fiecaruia, desi arata f bine sa fie lungi.

Se coc 15 minute, in mai multe ture. Ies cam 9 tavi din ingredientele acestea.

Crema:
Se fierb morcovii in putina apa sau si mai bine, se coc in cuptor pana sunt moi.
Se maruntesc cu blenderul impreuna cu celelalte ingrediente.

Sos:
Pentru sos, se amesteca toate ingredientele in blender pana cand rezulta un sos moale si omogen.
Grissini (grisinele) se servesc cu crema de morcovi si sosul de branza. Merg bine cu niste bere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat
Bucataras.RO

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat

Am plecat de la reteta Simonei https://www.bucataras.ro/retete/cozonac-fara-framantare-sau-cu-framantare-redusa-69694.html...

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola