Grissini:
Se dizolva drojdia cu zaharul. Faina se cerne si se framanta cu toate ingredientele un aluat (trebuie framantat cam 10 minute, pana devine un aluat elastic). Se lasa la caldura aproximativ o ora.
Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se pregatesc niste tavi cu hartie sau hartie cerata. Aluatul se intinde si se taie fasii de aproximativ 2 cm latime si 0, 5 cm inaltime. Lungimea se lasa dupa gustul fiecaruia, desi arata f bine sa fie lungi.
Se coc 15 minute, in mai multe ture. Ies cam 9 tavi din ingredientele acestea.
Crema:
Se fierb morcovii in putina apa sau si mai bine, se coc in cuptor pana sunt moi.
Se maruntesc cu blenderul impreuna cu celelalte ingrediente.
Sos:
Pentru sos, se amesteca toate ingredientele in blender pana cand rezulta un sos moale si omogen.
Grissini (grisinele) se servesc cu crema de morcovi si sosul de branza. Merg bine cu niste bere.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm plecat de la reteta Simonei https://www.bucataras.ro/retete/cozonac-fara-framantare-sau-cu-framantare-redusa-69694.html...
Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahatIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii