Dovlecei cu Miez Cremos de Brinza si Cartofi Fierti

Complexitate
redusa
Dovlecei cu Miez Cremos de Brinza si Cartofi Fierti

Ingrediente

  • dovlecei
  • brinza topita felii
  • mozzarella sau alta brinza care sa se topeasca, eventual numai brinza topita sau Brie, Gorgonzola, Rochefort
  • sau orice brinza sau amestec care se poate folosi si pt fondue (Gruviera, emmental etc); eu am pus mozzarella
  • Garnitura:
  • cartofi fierti (fara sare ca e brinza sarata destul)

Mod de preparare

1. dovleceii se taie la nivelul dorit

2. se scobesc lasind fundul ca si cei clasici umpluti cu carne (doar ca astia tb sa fie taiati drept cu cutitul ca sa aiba baza, sa stea in picioare in vas)

3. se fierbe apa cu sare si cind clocoteste se arunca dovleceii in apa. procedeul este cel normal pt orice leguma verde, daca sunt puse in apa rece de la inceput isi pierd culoarea. Cind sunt destul de inmuiati (fiecare dupa cum prefera) se scot cu paleta cu gaurele si se arunca in castronul cu apa rece sau chiar apa cu gheata (n-am poza... eu i-am pus in apa rece). In felul asta culoarea ramine vie.

4. se umple latura interna a dovleceilor cu foaia de brinza topita

5. se umple golul cu alta brinza moale care sa se topeasca si sa faca fir (ca mozzarella)

6. se pun dovleceii in vas si se dau la mo sau cuptor normal. Eu i-am facut la mo (3 min la 850) sau cit sa se topeasca brinza...

Nu se pune sare... brinza topita de pe peretii interiori ai dovlecelului e sarata.

Se fierb numai in apa sau se pregatesc la mo cartofii care vor acompania dovleceii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort de clatite
Bucataras.RO

Tort de clatite

Of da, pentru concursul cu dragoste :))) In mijloc s-ar fi dorit a fi o inima, dar nu e :D

Tort de clatite
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola