Cosulete de cartofi cu legume

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Cosulete de cartofi cu legume

Ingrediente

  • Pentru a prepara 6 cosulete avem nevoie de:
  • 2-3 cartofi mari
  • 1-2 dovlecei
  • 1 vanata mare
  • un plic ciuperci deshidratate (sau ciuperci proaspete)
  • 1 lingurita rasa de praf usturoi(se poate folosi si cel proaspat)
  • 100 grsmantana vegetala
  • oregan
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie in felii subtiri , apoi in betisoare subtiri. Betisoarele de cartofi le uscam bine, de apa lasata, cu hartie de bucatarie iar apoi le punem pe fundul unei strecuratoare (sita) din inox, le dam forma de cosulet(cuib), iar apoi le frigem in ulei bine incalzit, introducand strecuratoarea direct in ulei.

La inceput presam putin cu o lingura in centru ,asa raman compacte si se lipesc intre ele, formandu-se cosuletul.

Cand sunt gata, bine rumenite,se impinge strecuratoarea cu furculita de dedesubt, cosuletul se desprinde, se pun pe hartie de bucatarie sa se scurga de ulei iar apoi se sareaza.Intre timp se spala dovleceii si vinetele, se pune la inmuiat in apa calduta ciupercile deshidratate. Dovleceii se taie betisoare iar vanata cubulete,lasandu-le cu tot cu coaja. Se pune in tigaie putin ulei,se adauga cubuletele de vinete si dovleceii, se calesc putin, se adauga ciupercile inmuiate si taiate,apoi se pune praful de usturoi.

Daca se usuca mult pe foc, se adauga putina apa. Dupa aceea se adauga smantana vegetala, oreganul, sare .

Se amesteca 1-2 minute iar apoi sunt gata.
Cu aceasta compozitie se umplu cosuletele de cartofi prajiti.
Aceasta este varianta de post. Cosuletele se pot umple si cu cascaval afumat in cubulete,pus in ultimul minut in tigaie impreuna cu legumele. Deasemenea legumele se pot calii impreuna cu bucatele de bacon sau costita afumata. Costita sau baconul se rumenesc separat in tigaie, apoi adaugam legumele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici
Bucataras.RO

Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici

Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola