Carnea de pui şi porc se fierbe bine. Se scot bucăţile la răcit şi se taie mărunt.
Se face un aluat din oul bătut bine cu puţină sare, apă rece şi făină suficientă pentru o consistenţă ca a unei smântâni mai subţiri, din care se coc 5 clătite mari sau mai multe mai mici ( în funcţie şi de dimensiunea tăvii în care se vor gratina).
Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, apoi se adaugă carnea şi ciupercile tocate, se pune pasta de tomate desfăcută în puţină apă, se presară cu sare şi piper după gust şi se lasă pe foc câteva minute, amestecând continuu.
Se pregăteşte un vas termorezistent care se unge cu ulei, apoi se aşază unele lângă altele clătitele umplute cu compoziţia de carne şi ciuperci. Ouăle se bat cu smântâna şi caşcavalul ras şi se toarnă deasupra. Se dă vasul la cuptor cam 20-25 de minute.
Clătitele se servesc calde cu smântână deasupra.
Poftă bună!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNeavand prapure am zis ca merge si in foi de placinta! A iesit bine si foarte aspectuasa si gustoasa!
Drob de miel in foi de placintaCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii