Clatite Umplute

Complexitate
redusa
Clatite Umplute

Ingrediente

  • pt 20 clatite:
  • 10 linguri mari de faina
  • 2 oua
  • 1 praf sare
  • 20 gr drojdie
  • 50 ml ulei
  • apa minerala
  • Umplutura:
  • 400 gr carne tocata
  • 1 ardei gras rosu
  • pasta de ardei
  • 3 buc ceapa
  • 1 cutie ciuperci felii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 300 gr branza telemea
  • Ingrediente pt panirat clatitele:
  • 3 oua
  • pesmet
  • faina
  • sare sau delikat

Mod de preparare

Punem in blender cele 10 linguri faina, ouale, drojdia si sarea si un pic de apa minerala si dam la turatia maxima. Se adauga treptat apa minerala pana ajungem la consistenta dorita a aluatului de clatite. acum adaugam si cele 50 ml ulei in compozitie.

Coacem clatitele in tava de teflon fara as adaugam ulei. Obtinem (adica atat am obtinut eu ) 20 clatite.

Ne ocupam acum de umplutura. Ceapa si ardeiul gras il tocam sau il taiem marunt. Se pune la calit pe cca 100 ml ulei, adaugam apoi carnea tocata, sare si piper dupa gust, un pic de pasta de ardei sau gulyas daca nu avem pasta, calim impreuna apoi punem apa cat sa acopere totil bine. Lasam sa fiarba pana scade apa si se formeaza in sos mai gros. Branza telemea se razuie pe razatoarea mica si se adauga la sosul rezultat. Se amesteca si se trece la umplutul clatitelor.

Se ruleaza clatitele, se baga capetele ca umplutura sa nu curga, se da prin faina, ou si apoi prin pesmet. Se pun la copt in ulei incins.

Se servesc calde cu sos de usturoi, tartar sau cu ce doriti fiecare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa