Facem o mamaliga din ingredientele de mai sus pe care eu am fiert-o numai 10 minute, apoi o intindem subtire de tot pe o tava cu hirtie de copt si o lasam sa se raceasca. Eu am pus intre 2 hirtii de copt si am intins cu sucitorul pe deasupra. In felul asta a iesit subtire si uniforma.
Cind e gata racita o ungem cu ulei, sare, boia. o taiem in patrate si o coacem la cuptor la 200° c cca 50 minute. Trebuie sa rezulte aurii si foarte uscate
Variante adaugind:
- ceapa prajita;
- jumatate mamaliga si jumatate piure de cartofi (iese mamaliga de cartofi, buna la gust si din care se pot face chipsuri);
- se presara cojile de mamaliga unse cu ulei cu iarba ciorii;
- seminte de mac;
Eu am presarat boia iute si pot spune ca e fff buna. Trebuie intinsa subtire, cu cit e mai subtire cu atit, se usuca mai bine.
Din cantitatea de mai sus ies 2 tavi.
Faceti mamaliga, o intindeti pe 2 foi. Coaceti intii una in timp ce cealalta asteapta cuminte.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorClatite pufoase reteta Ia sa vedeti voi ce-am mai mesterit eu impreuna cu Breville Panini Maker 😉 Niste clatite pufoase...
Clatite pufoase reteta cu afineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii